Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw hoge punten voor Ivy, Houdini La Haya en Hot Game RS2

Krista Kolijn met Ivy
Ondanks haar pas vierjarige leeftijd kent Ivy (v. Lord Leatherdale) al heel wat successen. Vandaag op de Pavo Cup selectie in Limburgse Kronenberg voegde de merrie een nieuwe overwinning aan haar palmares toe. Krista Kolijn stuurde de merrie naar een overtuigende eerste plaats met 87 punten. Bij de vijfjarigen was er een gedeelde eerste plaats voor Houdini La Haya (v. Krack C) en Hot Game Rs2 (v. Easy Game).

Ivy startte haar sportcarrière als een ware ‘IBOP-topper’ met 84,5 punten. In april van dit jaar werd de merrie onder Krista Kolijn derde bij het Horsefood Dressuur Talent. Een maandje later voegde merrie daar de titel ‘Het Keelven dressuur talent’ aan toe.

Opnieuw tweede

Bij de vierjarigen kregen zes paarden een ticket voor de halve finale. Met 83 punten volgde Fürstenball-zoon Italo onder Saskia van Es op de tweede plaats. Net al bij ‘Het Keelven dressuur talent’ was Ivy opnieuw een maatje te groot voor Italo.

Ex aequo

De jury kende 76 punten toe aan de merries Ierella B (v. Florencio) gereden door Daniëlle Houtvast en Indian Rose (v. UB40) met Muis Schreuder in het zadel. Daniëlle Houtvast had nog een troef bij de vierjarigen. Ook de door haar voorgestelde hengst IPad (v. Connaisseur) bemachtigde met 75 punten een startplaats voor de halve finale. Dit zelfde puntenaantal werd toegekend aan Ivano (v. Apache) met Simone Kromkamp in het zadel.

Stalgenoten

Met allebei 80 punten deelden Houdini La Haya en Hot Game Rs2 de overwinning in Kronenberg. De Krack C-zoon schopte het eerder al onder Olga Boucher tot de dertiende plaats in de halve finale voor het WK jonge dressuurpaarden. Stalgenoot Hymne La Haya (v. Johnson) moest genoegen nemen met één puntje minder in deze Pavo Cup selectie, maar verdiende wel ruimschoots een startbewijs voor de halve finale van de Pavo Cup. Zowel Hymne als Houdini werden gefokt door hun amazone Olga Boucher.

Halve finale

Naast Hot Game Rs2, Houdini La Haya en Hymne La Haya behaalden Hennesey (v. Tuschinski) en Happiness (v. Chippendale) voldoende punten om een ronde verder te gaan. Hennesey liep onder Maxime van der Vlist naar 76 punten. Happiness was met Lisette Deenen goed voor 75 punten.

Presentatie vijfjarigen:

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook