Ga naar hoofdinhoud

Pavo Cup nu ook in Duitsland

Vinay (v. Vitalis) met Rebekka Walter
De Pavo Cup voor vier en vijfjarige dressuurpaarden is niet meer weg te denken van de Nederlandse sport- en fokkerijkalender. Dit jaar introduceert de voerproducent een soortgelijke wedstrijd in Duitsland. De Pavo Jungpferde Cup wordt georganiseerd in Rheinland en uitgeschreven voor zowel dressuur- als springpaarden. Inmiddels hebben de dressuurpaarden er al twee selecties op zitten en afgelopen weekend werd de eerste selectie voor springpaarden verreden. Daarbij was de Nederlandse invloed er niet alleen via de Nederlandse voerproducent. 

Zowel de eerste als de tweede plaats in de eerste selectie voor springpaarden ging namelijk naar Nederlands gefokte paarden. Verena Schilloh won op de zesjarige merrie Flavour B (v. Numero Uno), die werd gefokt door Jan Boomkamp uit Borne. Tweede werd Stefanie Reining met de eveneens in Nederland gefokte Caliba (v. Calvino Z). Deze merrie werd geboren bij Stoeterij Aldenbergh in Zeeland.

Ook bij de tweede dressuurselectie stonden dressuurpaarden met een Nederlands tintje bovenaan. In Weeze won Vinay, een zoon van de Nederlandse Vitalis, onder Rebekka Walter. Tweede werd de KWPN-gefokte Vintages (v. Vivaldi), die werd geboren bij F. Swanenberg in Nuland. In de eerste dressuurselectie won Dolce Vita (v. Dannebrog), gevolgd door Heinemann (v. Fidermark).

De winnaars van de Duitse Pavo Cup krijgen een bijzondere prijs. De dressuurruiters kunnen een training van Helen Langehanenberg winnen en de springruiters mogen op bezoek bij Marcus Ehning. De finale wordt in september verreden.

Klik hier voor meer informatie over de Duitse Pavo Cup. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook