Ga naar hoofdinhoud

Revolution maakt veel goed voor Helgstrand

Revolution (v. Rocky Lee) - Foto: Rick Helmink

Andreas Helgstrand had niet de gelukkigste keuring in Denemarken. Met vier hengsten die hij voor een totaalbedrag van ruim 1,2 miljoen euro kocht in Duitsland kreeg hij de deksel op de neus bij de Deense hengstenkeuringscommissie. De vierjarige Revolution, die tot kampioen werd uitgeroepen, maakte veel goed.

Revolution, die in 2015 voor 1,2 miljoen euro op de Hannoveraanse keuring werd aangekocht door Andreas Helgstrand, Hanni Toosbuy-Kasprzak en Søren Grønborg, liep vorig jaar naar een recordscore liep in zijn 35-dagentest. In Herning liet de hengst zich zowel aan de hand als onder het zadel voortreffelijk zien.

De kampioenstitel – die in Denemarken alleen is weggelegd voor vierjarige hengsten die definitief zijn goedgekeurd – ging terecht naar de geweldenaar.

Goedmaker

Daarmee maakte de zoon van Rocky Lee samen met de geprimeerde driejarige Springbank II (v. Skovens Rafael) de keuring nog enigszins goed voor Helgstrand. De Deense paardenhandelaar kwam er met een aantal van zijn jonge hengsten – waarin hij totaal 1.230.000 euro investeerde – bekaaid vanaf bij de Deense hengstenkeuringscommissie.

Wel goedgekeurd werden zeven jonge hengsten van Helgstrand: cat.nr 41 Florist Enshøj (Floricello x Mid-West-Ibi-Light), cat.nr 53 Qaiser (Quaterhall x Wolkenstein II), cat.nr 54 Springbank II VH (Skovens Rafael x De Niro, premie), cat.nr 67 Valverde (Vitalis x Ampère), cat.nr 75 Quaterhit (Quatergold x Sandro Hit) en de twee Nederlandse hengsten cat.nr 77 Jambeau (Apache x Hitchcock, fokker Adri van Erp) en cat.nr 78 Jack Sparrow (Expression x Vivaldi, fokker Herman Veurink)

Springbank II:

Jambeau:

Kampioenen en premiehengsten afgewezen

Afgewezen in Denemarken werden de driejarige Trakehner kampioen His Moment (v. Millennium, aangeschaft voor 230.000 euro), de 2e reservekampioen van de Oldenburger keuring Antheros (v. Ampère, aangeschaft voor 200.000 euro), de op de Zuid-Duitse hengstenkeuring voor 250.000 euro aangeschafte Spotify (v. Sezuan) en de Deense hengsten Vinci Arapaho (v. Apache) en Springborgs Guardian (v. Hotline), Shakespeare Fly (v. Bøgegardens Santiago) de in Nederland bij familie Poppelaar gefokte Juliovanck PP (v. El Capone)  Ook de vierjarige For Emotion (v. Foundation), die door Helgstrand voor 550.000 euro werd gekocht op de PSI-veiling, kreeg geen Deens dekbrevet.

For Emotion:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook