Samba Hit I overleden

Samba Hit I. Foto: Süddeutsche Pferdezuchtverbände

Plotselinge problemen met de bloedsomloop werden de goedgekeurde hengst Samba Hit I (v. Sandro Hit) afgelopen zondag fataal. De Sandro Hit zoon is nog naar de kliniek gebracht, maar de hulp mocht niet baten.

Samba Hit I was een afstamming van de Neustädter P-familie en was een volle broer van de beroemde merrie Poetin I. De donkerbruine hengst was in zijn jaar kampioen op de hengstenkeuring en won de 70-dagen test. Later behaalde hij tal van overwinningen in de Grand Prix dressuur met Christian Flamm.

Nakomelingen

De Duitse hengst heeft veel nakomelingen voortgebracht waarvan 9 zonen zijn goedgekeurd voor de dekdienst. Vele van de nakomelingen presteren niet onverdienstelijk in de dressuursport. Sueno II gereden door Elena Fernandez (Zwitserland) en Rumba Hit onder het zadel van Aleksandra Szulc (Polen) vallen hier het meest op.

Samba Hit I op de hengstenshow van Stoeterij Bagoniebos 2008 in België

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Süddeutsche Pferdezuchtverbände

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.