Ga naar hoofdinhoud

Selehem’s Ophrah Winfrey wint eerste Welsh-keuring van het seizoen

Zaterdag was traditiegetrouw in België de aftrap van het seizoen van Welsh-keuringen. In Heusden-Zolder kwamen ruim 70 pony's voor de jury; Kitty Bodily van de Glebedale Stud uit Wales. Uiteindelijk was het dagkampioenschap voor één van de eerste pony's die 's ochtends de ring betrad, te weten de jaarling A-merrie Selehem's Oprah Winfrey.

Selehem’s Ophrah Winfrey is een schimmeldochter van de hengst Maestir Odyssey en viel op door haar fijne manier van lopen, haar lange front en haar vrouwelijke uitstraling. Voordat ze werd uitgeroepen tot algemeen dagkampioen werd ze al verkozen tot kampioen van de sectie A.
De titel van reserve dagkampioen ging naar de tweejarige Cob-hengst Shamrocklake Oliver Twist (v. Trefaes Bradpit).

Royaal ontwikkeld
In de sectie B was het kampioenschap voor de driejarige royaal ontwikkelde merrie Rhoson Kizzie (v. Heniarth Wood-Wind).
Bij de C’s was het de driejarige vosmerrie Shamrocklake Truly a Summer Lady (v. Glebedale Razamataz) die aan het langste eind trok.

Overall Performance Champion werd Emma van den Burg. Met de Cob-merrie Flowergirls Teifi (v. Rhiannon Cardi) wist ze eerder al te imponeren in haar eigen klasse; bereden secties C & D.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook