Ga naar hoofdinhoud

La Grande Semaine: Cornet Obolensky en Ogrion des Champs leveren kampioenen zesjarige merries en hengsten

In Fontainebleau staat dezer dagen alles in het teken van La Grande Semaine, het Franse equivalent van de Bundeschampionate. Voor de zesjarigen merries en hengsten zijn nu ook de nieuwe kampioenen bekend. Groovy des Brimbelles (v. Cornet Obolensky) kreeg het kampioenslint omgehangen bij de zesjarige merries. Ghana du Gast (v. Ogrion des Champs) tekende voor het kampioenschap bij de zesjarige hengsten.

Het klassement van het kampioenschap bij de merries werd op de laatste dag flink door elkaar gehusseld. De uiteindelijke kampioen begon als 21e aan de laatste dag van het kampioenschap. Van de tien paarden die met de beste kaarten aan de finale begonnen haalden er zeven de tweede ronde niet. Groovy des Brimbelles eindigde als zesde na de eerste dag en zakte naar de 21e plaats na dag twee. Dankzij twee sublieme nulrondes op de laatste finaledag kreeg de Cornet Obolensky-dochter uiteindelijk toch het kampioenslint omgehangen.

Gin Fizz d’Authuit, een dochter van Cornet’s Capitol uit een Rissoa d’Ag*Bois Margot moeder, kreeg het zilver omgehangen. Zij sprong, net als de kampioen, als enige alle dagen foutloos. Gigi (v. Aktion Pur Z) kreeg in de finale vier strafpunten en tekende daarmee voor het brons.

Ghana du Gast beste zesjarige hengst

Ghana du Gast bleef de hele week fantastisch springen en kwam niet een keer in de buurt van het hout. Vanaf de eerste dag voerde de hengst van Ogrion des Champs het klassement aan en gaf deze niet meer uit handen. Hij mocht als laatste van start op de finale dag en liet nog maar eens zijn kwaliteiten zien wat hem de overwinning opleverde. Cornet Obolensky drukte ook hier zijn stempel en tekent voor het vaderschap van de nummer twee van het klassement Goliath d’Alba. De top drie wordt compleet gemaakt met Gangster de Turan. De elite zoon van Kannan sprong in de laatste ronde naar de derde tijd.

Uitslag zesjarige merries

Uitslag zesjarige hengsten en ruinen

bron: grandprix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook