Ga naar hoofdinhoud

SF-hengst Darius du Mûrier overleden

De in 1991 geboren Selle Français-hengst Darius du Mûrier (Quito de Baussy x Kissovo) is afgelopen zaterdag overleden. De bruine hengst, die excelleerde in het springen, overleed in het Franse Mayenne. Hij werd 24 jaar oud.

Darius du Mûrier, die wordt gezien als de beste nakomeling van Quito de Baussy, stond de laatste jaren echter weinig in de belangstelling. Christine Baudrillard, voormalig echtgenote van fokker Philippe Bodinier, vertelt: “Hij was een fantastisch springpaard en beschikte over heel veel kracht.” In zijn generatie kwam de hengst met de Franse topruiter Eric Navet tot aansprekende resultaten. Hij won rubrieken in Vigo, Barcelona, ​​Luik en de Grote Prijzen van Deauville en Nantes. De bruine hengst liep ook onder het zadel van Albert Voorn en de Fransman Olivier Guillon.

Zijn nakomelingen Ucayali du Banco, Titava Chesi en Quissovo du Murier zijn de bekendsten in de sport.

Bron: Horses/Leperon.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook