Ga naar hoofdinhoud

SK Wijdenes: hoog percentage stermerries

Negro, vader van Hyrintha
De tweede en laatste stamboekkeuring voor de KWPN regio Noord-Holland heeft gisteren vijftien stermerries opgeleverd. De paarden werden door Henk Dirksen en Dirk Reijne beoordeeld op Stoeterij ’t Centrum in Wijdenes. De regio-inspecteur omschreef de aangeboden collectie als volgt: “geen grote groep, maar wel fijne paarden."

Er kwamen 22 paarden in de baan. Twee van de drie springpaarden kregen de ster, in de dressuur waren dat er dertien. “Zeker voor wat betreft de dressuurpaarden kijk ik met heel veel vertrouwen uit naar de Centrale Keuring. We hebben ook weer plezierig kunnen keuren deze keer, de faciliteiten waren prima voor elkaar en de organisatie was goed geregeld. Dat is niet alleen voor ons als jury fijn, maar ook voor de eigenaren van de paarden en de toeschouwers”, vertelt Dirk Reijne.

Een van de hoogste scorende paarden was Feniz Texel (v.Negro). “Een fraai gemodelleerde merrie met een mooi hoofd en een opvallende voorhand. Ze straalde jeugd uit maar was ook al op de goede manier bespierd. Voor exterieur konden we aan haar 85 punten kwijt en dezelfde score kreeg ze voor haar draf en houding.” De zwartbruine merrie van fokster Marcelle Hesselink uit Haaksbergen en geregistreerd bij Wim van der Linde van Texel komt uit Veniz (prok v. Krack C). Dit is ook de moeder van de KWPN-goedgekeurde Enzo Ferrari.

Twee Belissimo M-dochters vielen op. De hoogste punten, 80 voor exterieur en 85 punten voor beweging, waren voor Favorite uit keurmerrie Violita (v.Rousseau) van G.J. Rijper uit Kapellen en Stoeterij ’t Centrum in Wijdenes. Een rassig type met een sterke bovenbouw en een correct en heel hard fundament. Ze was een fractie kort in de croupe, maar dat zag je niet terug in beweging. Ze beschikte in draf over veel techniek en balans. In de stap vielen de ruimte en de lossigheid positief op.

Haar halfzus, Ficara II van f/g stoeterij ’t Centrum zou een fractie edeler in het hoofd mogen zijn, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door haar zeer goede model, correcte fundament en drie hele fijne basisgangen, waarbij ze in de galop veel ruimte en balans liet zien. Ze stapte op de goede manier. Moeder Ancara C (elite, Ibop-dres, v. Flemmingh) is via haar moeder de preferente prestatie keurmerrie Baccara een halfzus van preferente, prestatie keurmerrie, Gicara II (v.Beaujolais), beter bekend als de moeder van de KWPN-goedgekeurde Krack C, die met Anky van Grunsven in het zadel succesvol was in de Grand Prix dressuur.

Bron: KWPN / Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook