Ga naar hoofdinhoud

Sterke kopgroep springmerries op CK Overijssel

Hettwiggy (v. Quasimodo van de Molendreef). Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de Centrale Keuring in Overijssel was de meest spraakmakende rubriek van de dag die van de driejarige merries. Uit de kopgroep werden alle negen deelnemende paarden doorverwezen naar de Nationale Merrie Keuring. De extra gemodelleerde Hettwiggy (v. Quasimodo van de Molendreef) draafde met veel tact en houding naar de titel bij de springpaarden. Bij de dressuurpaarden was de elegante Charmingmood-dochter Heavenly Lady de uitblinker. Met al een goede Ibop werd de merrie direct elite en later kampioen.

Royaal ontwikkelde merrie

Hettwiggy had op de stamboekkeuring al goed gesprongen (85 punten). De royaal ontwikkelde merrie heeft charme, een sterke lendenenpartij, een hard en droog fundament en heeft een mooie draf. Ze danste met een goede houding en veel tact door de baan. Ook de zeer aansprekende als tweede geplaatste elegante zwarte Havanna L (v. Black Gammon) van Jan Greve heeft een goede draf in huis met mooi voorbeengebruik. Zowel Hettwiggy als Havanna hebben de bekende Twiggy (v. Lucky Boy xx) als bet- en overgrootmoeder. Derde werd de langgelijnde in type aansprekende Haraminka P (v. Verdi TN N.O.P.) van Pegasus Stables die werd omschreven als functioneel springpaard.

In de strijd om de dagtitel won Hettwiggy deze van de rijtypische schimmel Famieke (v. Singapore) van P. Mensinck, die als beste vier tot en met zevenjarige werd verkozen, elite werd en ook naar de NMK mag samen met nog twee oudere kersverse elitemerries. Opvallend was ook de sterke groep acht jaar en oudere springmerries, waarvan dertien van de vijftien werden bevorderd tot keur of elite.

Welverdiend

De enige halfbloedmerrie, de zeer rassige Hilexta II (v. Alberan xx) van Jan Greve, verdiende ook een titel en mag naar de NMK. Uit een relatief grote groep springveulens pakte de extra gemodelleerde Katiola (v. Connect) van H.G.H. Slot de hoogste eer.

De dressuurrichting blijft in Overijssel wat mager ten opzichte van van de sterke springcollectie, maar kende wel een zeer charmante kampioene in de driejarige Heavenly Lady (Charmingmood) Wim Hoogeslag. Onlangs viel de langgelijnde rijtypische merrie, die met veel houding draaft, ook al op tijdens de Ibop in Luttenberg waar ze 80,5 punten verdiende en daarmee nu direct elite werd. Zij mag naar de NMK. De dagtitel won ze van de extra bewegende stoere Donna STH (v. Florencio) van L. Nekeman. Bij de veulen draafde de rijtypsiche Kymradine TF (Fairytale) van T. van Dijk naar de titel.

De kampioenen

Alle kampioenen van CK Overijssel op een rij:

Springveulens: Katiola (v. Connect x Van Gogh) van fokker/eigenaar familie Slot uit Bornerbroek.

4-7 jarige springpaarden: Famieke (v. Singapore x Kojak) van P.A.M. Mensink uit Denekamp.

3-jarige springpaarden en overall kampioen: Hettwiggy (v. Quasimodo v.d. Molendreef x Corland) van H.G. Mosman-rohe uit Enschede.

Halfbloed merries: Hilexta II (v. Albaran xx x Voltaire) van J.W. Greve uit Haaksbergen.

Dressuurveulens: Kymradine TF (v. Fairytaile x Amidou) van T. van Dijk -v.d. Scheer uit Kamperveen.

4-7 jarige dressuurpaarden: Donna STH (v. Florencio x Rubinstein) van L.F. Nekemann uit Hasselt.

3-jarige dressuurmerries en overall-kampioen: Heavenly Lady (v. Charmingmood x Johnson) van W. Hoogeslag uit Haarle.

Bekijk hier de fotoserie van CK Overijssel.

Bron: Horses / KWPN Overijssel

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook