Ga naar hoofdinhoud

Ibiza heeft eerste veilingtopper te pakken

Idrissimo (v. Ibiza) - Foto: Oldenburger Pferdezuchtverband e.V.

De door Luc Boogert uit Winterswijk gefokte Ibiza (Desperado x Jazz) dekte vorig jaar direct 185 merries. Uit zijn eerste jaargang heeft hij nu een veilingtopper te pakken. Idrissimo (mv. Belissimo M) was op de Oldenburger Mixed Sales in Vechta het op een na duurste veulen en bracht 28.000 euro op. Het hengstveulen werd aangekocht door een Oekraïense stal.

Gisteren vond de 62e editie van de Summer Mixed Sales in Vechta plaats. De springgefokte merrie Caluna (v. Calido) werd de veilingtopper van deze geslaagde veiling en wisselde voor 75.000 euro van eigenaar. Ze is aangekocht door een Duitse springstal. Caluna werd gefokt door Tanja Lasarzik uit de Lord Pezi merrie Luna 1714 die zelf op 1.40m niveau liep. Het een na duurste paard was wederom een springpaard. Calibou N (v. Califax) werd afgeslagen op een bedrag van 60.000 euro en blijft tevens in Duitsland.

Dressuurpaarden gaan overzees

Daily Pleasure (v. De Niro) gefokt door Christian Wöber uit Oostenrijk uit een Sandro Hit merrie was het duurste dressuurpaard. Hij bracht 32.000 euro op en vertrekt naar de Verenigde Staten. Daily Pleasure liet al goede resultaten noteren in jonge paarden proeven en komt uit een moederlijn met meerdere goedgekeurde hengsten en een Grand Prix dressuurpaard.

Amerikaanse Elisabeth Tepper kocht de een na duurste van de dressuurpaarden: Diabolique (v. Dante Weltino) voor 30.000 euro aan. Ten slotte sloegen Canadese kopers hun slag door de aankoop van Fromage (v. Foundation) uit een Sandro Hit moeder voor 19.000 euro.

Dressuurgefokte veulens in trek

Faszinato (v. Feinrich) was het duurste veulen in de Elite veulenveuling. De hengst werd gefokt door Hermann Lübke uit een Don Primero merrie en bracht maar liefst 33.000 euro op. Dit bewegingswonder vertrekt naar een Hongaarse stal.
Faszinato:

Idrissimo:

De springveulens werden ook voor goede prijzen verhandeld. Heartpower (v. Heartbreaker) een hengstveulen uit een KWPN-gefokte Voltaire x Veneur du Luc merrie bracht 26.000 euro op en blijft in Duitsland. Deze merrie gaf zelf al een 1.50m en een 1.40m paard. Uit de moederlijn komt onder meer de hengst Topinambour die succesvol werd uitgebracht door Pénélope Leprevost. Ook de Cornet Obolensky nafok was populair en was met 25.000 euro net niet de duurste. Christiano uit een I’m Special de Muze x Quidam de Revel moeder bracht net iets minder op dan de veilingtopper en blijft tevens in Duitse handen.

Gemiddelde prijzen

De totale omzet van de 22 geveilde sportpaarden was 508.000 met een gemiddelde van 23.000 euro. De 39 veulens zorgden voor een totale omzet van 487.500 euro en een gemiddelde prijs van 12.500 euro. De helft van de springpaarden vertrekt naar het buitenland terwijl bij de dressuurpaarden bijna een derde in buitenlandse handen is gevallen.

Bekijk hier het volledige resultaat van de rijpaardenveiling
Bekijk hier het volledige resultaat van de veulenveiling

Bekijk hier de catalogus van de veiling

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook