Ga naar hoofdinhoud

Tegenvallende Westfaalse eliteveiling

Landolt (v. Lissaro van de Helle)
Op de voorjaarseliteveiling van het Westfaalse stamboek kwamen de 34 geveilde paarden afgelopen zondag voor gemiddeld 21.824 euro onder de hamer. Topper met een prijs van 70.000 euro werd de Lissaro-zoon Landolt (foto). Een tegenvaller voor het stamboek. Vorig jaar was de gemiddelde prijs vergelijkbaar, maar toen was het Westfaalse stamboek verwikkeld in bestuurlijke onregelmatigheden. Verwacht werd dat het resultaat van de veiling dit jaar beter zou zijn. 

Die verwachting bleek te optimistisch. Met 21.824 euro viel de doorsneeprijs zelfs zo’n 1.000 euro lager uit dan bij de eliteveiling in het voorjaar van 2012 het geval was. Daarbij moet wel vermeld worden dat de voorjaarsveiling in 2012 een uitschieter kende in de voor 110.000 euro geveilde Bossa Nova (v. Basic).

Dit jaar leverde de topper 70.000 euro op. Het gaat hierbij om een driejarige zoon van drievoudig Bundeskampioen Lissaro van de Helle uit een moeder van Landro L. Klik hier voor een video. Hij was de enige Westfaler die zondag voor meer dan 50.000 euro over de toonbank ging.  De op één na beste prijs was voor de vierjarige ruin Rock Royal (v. Rock Forever), hij bracht 47.000 euro op.

Mooie prijzen waren er ook voor Don Allegro (v. Dark Fire), Amadeus (v. Ampere) en Spirit of Westfalia (v. Sandro Hit). Zij brachten respectievelijk 44.000 en twee keer 40.000 euro op. De goedgekeurde Spirit of Westfalia vertrekt naar Zweden, de andere toppers van de Westfaalse veiling blijven in Duitsland.

De twintig geveilde veulens brachten gemiddeld 4.115 euro in het laatje. Duurste met een prijs van 6.200 euro was de Arpeggio-zoon Antonov (mv. Cornet Obolensky), gevolgd door zonen van Franziskus en Rock Forever.

Klik hier voor het volledige resultaat van de veiling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.