Ga naar hoofdinhoud

Tienen voor Stakkato’s Golden in 50-dagentest Adelheidsdorf

Twee hengsten sloten de 50-dagentest in Adelheidsdorf af met een gemiddelde boven de 9 en beide hengsten zijn kleinzonen van de springpaardenvererver Stakkato. Stakkato's Golden kreeg de meeste punten, de zoon van Stakkato Gold scoorde 9,33 met twee 10-en voor werkwilligheid en totaal indruk. De Stakko-zoon Special Effect kreeg 9,03.

De beste springhengst Stakkato’s Golden is in handen van Paul Schockemöhle. De driejarige zoon van Stakkato Gold kwam ook al in de 14-dagentest in Schlieckau als beste uit de bus. Naast de twee 10-en kreeg de hengst een 9 voor de galop, 9,5 voor rittigkeit, 9 voor vermogen, 9,5 voor manier van springen en een 9,5 van de testruiter.

Uit KWPN merrie

Stakkato’s Golden komt overigens uit de KWPN-merrie Erica (Canturano I x Indorado) en is gefokt door Schockemöhles dierenarts dr. Philipp Genn.

10 voor werkwilligheid

De bij Oldenburg International goedgekeurde Special Effect scoorde ook boven een 9. De zesjarige zoon van Stakko, in eigendom van René Tebbel, kreeg ook een 10 voor werkwilligheid. Op de springonderdelen kreeg de hengst negens. In de sport is Special Effect inmiddels succesvol op Duitse M-niveau, nu onder de Franse stalruiter van Rebbel, Alexandre Boursier.

Mesulot PS 10 voor vermogen

De OS-hengst Mesulot PS was de enige die op de springonderdelen een 10 scoorde. De vijfjarige zoon van Messenger kreeg die tien voor zijn vermogen. Ook kreeg het fokproduct van Paul Schockemöhle een 10 voor werkwilligheid en zijn gemiddelde kwam uit op 8,89.

Kleinzoon Montender

Mesulots vader Messenger is van de onlangs overleden Montender en loopt in Amerika succesvol op Grand Prix-niveau onder Quentin Judge. Mesulot nog niet goedgekeurd, maar onder Florian Meyer zu Hartum wordt de hengst in de sport uitgebracht. Het afgelopen jaar liep het paar geregeld in de prijzen op L-niveau.

Drie van de 25 hengsten haalden niet de vereiste 7,8 om voor de test te slagen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook