Ga naar hoofdinhoud

Trakehner Bundesturnier: Negens en tienen voor High Motion-dochter Biennale

Biennale (v. High Motion TSF).

Op het Trakehner Bundesturnier in Münster-Handorf werden afgelopen weekend twee dressuurkampioenen en vier rijpaardkampioenen gehuldigd. In de rubriek voor vierjarige merries en ruinen overtuigde de High Motion TSF-dochter Biennale met een negen voor de galop, 9,5-en van de testruiter en voor haar stap, draf, stand van opleiding en tienen voor haar lichaamsbouw.

Voor Biennale en haar amazone Luisa Erichsen was er een 9,429 gemiddeld. Het reservekampioenschap viel met een 8,786 ten deel aan Wibke Hartmann-Stommel met Luxusliebe II (Freiherr von Stein x Singolo). Het kampioenschap voor vierjarige hengsten werd met een 8,929 gewonnen door Moritz Gehrmann met New Boy (Ivanhoe x Monteverdi). Hirtenstern (Hirtentanz x Impetus) won met Thomas Jack Oldridge Steverding het kampioenschap voor driejarige hengsten, bij de driejarige merries en ruinen kwam Top Secret (Kwahu x Cadeau) met Lisa Horler als kampioen uit de bus.

Dressuurkampioenen

Multikampioene Salvana’s Helene (Helium x Kaiserdom) kreeg voor het vierde jaar op rij een sjerp omgehangen. Met Vanessa Siedentopf was ze met een 8,3 de beste zesjarige. De Deen Anders Sjöbeck Hoeck stuurde de Deens-gefokte Trakehner Hallifax Lyng (Schwarzgold x Aston Martin) naar de titel voor vijfjarige dressuurpaarden.

Springpaarden

Onder Christopher Frazer sprong premiehengst Tempelhof (Lücke x Hirtentanz) met een negen naar de eerste plaats in het kampioenschap voor zes- en zevenjarigen. De eveneens goedgekeurde hengst Elano (Kentucky x Cornus) won met Philipp Brodhecker het kampioenschap voor vijfjarige springpaarden met een 8,3.

Alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.