Trakehner Verband introduceert merrieverhuur-databank

Het Trakehner Verband komt met een nieuw initiatief: een platform voor de huur en verhuur van merries. Voor mensen die graag een veulentje willen fokken, maar geen merrie hebben, of voor fokkers die hun merrie ‘leeg’ hebben staan omdat ze zelf niet kunnen of willen fokken. Die twee groepen kunnen elkaar nu vinden op de Trakehner Pachtstutenbörse

Vanaf maart is het platform online. Het idee komt van de Trakehner afdelingen Rheinland-Pfalz-Saar, Saarland en Luxemburg die het ontwikkelden met een groep experts van het Trakehner stamboek. Het is gericht op fokkers die hun merries niet kunnen of willen gebruiken voor de fokkerij en op fokkers in spé die zonder grote investeringen een veulentje willen fokken. Of bijvoorbeeld voor fokkers die eens met andere bloedlijnen willen fokken, valt te lezen op de website van het platform.

Fokkers kunnen er voor kiezen om bij wijze van spreken alleen de baarmoeder van hun merrie beschikbaar te stellen en de merrie zelf op stal te houden, maar ook voor de optie om de merrie helemaal te verhuren (met optie op koop).

14 merries aangeboden

Op dit moment staan er 14 merries op de site, waarbij er al twee verpacht zijn voor dit seizoen. Onder het aanbod bevinden zich verschillende zeer interessante merries: Onder andere de merrie Butts La Jolie R (v. Caruso Nero), die werd gefokt uit de halfzus van Butts Leon die jarenlang in de eventingtop liep met Andreas Dibowksi (hij won onder andere teamgoud op de Olympische Spelen in Hong Kong, werd 2e in Badminton en won de vierster in Lühmuhlen).

Ook halfzussen van de goedgekeurde hengsten Titulus (v. Kasparow), Sidney Bay (v. Axis) en Ballzauber (v. Axis) staan op de site.

Klik hier voor het platform 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.