Ga naar hoofdinhoud

Twee kampioenen van Diamant de Semilly in Frans hengstenkampioenschap

Andiamo de Semilly (v. Diamant de Semilly) - Foto: Stud-Book Selle Français

Diamant de Semilly leverde twee kampioenen in het Franse kampioenschap voor jonge hengsten, de L'Eperon Masters. Bij de vijfjarigen stond Balthazar de Preuilly bovenaan en bij de zesjarigen won Andiamo de Semilly. Bij de vierjarigen waren de hoogste punten voor Cicave du Talus, een zoon van de KWPN-gefokte Untouchable M (v. Quick Star) en bij de zesjarigen won zowaar een anglo-arabier, Vasnupied de Jonkiere

Cicave du Talus (Untouchable M x Voltaire), winnaar bij de vierjarigen, liep deze zomer ook al goed op de Grande Semaine in Fontainebleau en werd daar goedgekeurd. Hij is een zoon van de SF-goedgekeurde Untouchable M, die bij het KWPN niet verder kwam dan de derde bezichtiging. In het Franse hengstenkampioenschap in Saint Lô scoorde hij 88,10 procent met onder andere 17 van 20 punten voor het exterieur. Cicave du Talus bleef de Kannan-zoon Cristal de B’Neville voor.
Cicave du Talus:

Diamant de Semilly

Ook de vijfjarige Balthazar de Preuilly (Diamant de Semilly x Contender) werd op de Grande Semaine in Fontainebleau goedgekeurd. Hij viel op met zijn uitstraling en goede galop en verdiende 81,50 procent.
Balthazar de Preuilly:

Bij de zesjarigen stond Andiamo de Semilly (Diamant de Semilly x Muguet du Manoir) voor de derde keer bovenaan in het kampioenschap. Hij won ook al in 2014 en 2015. De door Richard Levaillos gefokte hengst wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge hengsten in Frankrijk.

Diamant is ook nog eens moedersvader van de reservekampioen bij de vijfjarigen (Black Jack Ixe v. Indoctro), vader van de als derde geplaatste hengst en vader van de reservekampioen bij de zevenjarigen.
Andiamo de Semilly:

Anglo-arabier

De meest opmerkelijke zege in het Franse kampieonschap was die bij de zevenjarigen. Daar won de anglo-arabier Vasnupied Jonkiere (Laurier de Here x Defi d’Armenti) met de hoogste score. Hij kreeg meerdere keren een 9 en een 9,5 en scoorde totaal 88,7 procent.
Vasnupied de Jonkiere:

Het Franse hengstengeweld in Saint-Lô wordt deze week vervolgd met de hengstenkeuring, die van 19 tot en met 23 oktober plaatsvindt.

Klik hier voor alle uitslagen. 

Klik hier voor de catalogus. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Stud-Book Selle Français

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook