Ga naar hoofdinhoud

United aan kop IPV B-ranking

Exclusief
United-zoon Avanti met Anne MeulendijksFoto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

De Krack C-zoon United (mv. TCN Partout) staat aan kop in de IPV B-ranking (voor hengsten met nakomelingen tot 12 jaar/minimaal 10 paarden) na het eerste half jaar van 2017. De hengst van Joop van Uytert, Team Nijhof en de gebroeders Brouwer heeft nu voor het eerst Rock Forever ingehaald. Op de A-ranking staat Rubin Royal OLD, die onlangs nog indruk maakte met zijn royaal aanwezige nafok op het CHIO Rotterdam, nog steeds onaangevochten aan kop. 

HorseTelex verzamelt alle percentages behaald door paarden op internationale wedstrijden en het gemiddelde percentage van de nakomelingen zorgt voor de IPV-index van hun vader. Er zijn daarbij voor dressuurhengsten twee categorieën: de A-klasse (voor nakomelingen van alle leeftijden) en de B-klasse (voor hengsten met nafok tot 12 jaar). Waar KWPN-hengsten enigszins achterblijven in de A-klasse (topvijf: Rubin Royal, De Niro, Don Schufro, Sandro Hit, Gribaldi), doen ze in de B-klasse juist vooraan mee.

United en Johnson

Rock Forever deed het in het eerste deel van 2017 het beste in de B-klasse, maar United heeft hem nu ingehaald met een IPV van 1.456,92 punten. Dat komt onder andere door de prestaties van de bekende Grand Prix U-25 paarden MDH Avanti en TC Athene, maar ook door zijn goedgekeurde zoon Bordeaux, die sinds enige tijd op Grand Prix-niveau in de sport loopt onder Isabel Freese.

Rock Forever I staat nu tweede met een IPV van 1.278,70 (onder andere door Steffen Peters Rosamunde), maar wordt op de hielen gezeten door Glock’s Johnson TN met een IPV van 1.231,35, waarvoor onder andere Bon-Ami S van Malin Nilsson, Meggle’s Boston van Hendrik Lochthowe en shooting star Hexagon’s Double Dutch van Thamar Zweistra verantwoordelijk zijn.

Leunus van Lieren met Hexagon’s Double Dutch en Thamar Zweistra – Foto: Leontien Ruissen

Rubin Royal niet van koppositie te krijgen

Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergens Rubin Royal OLD (v. Rohdiamant) is niet van de koppositie te krijgen in de A-klasse, die hij al sinds eind 2016 aanvoert. Met een IPV van 3.321,68 punten heeft hij een ruime voorsprong op WBFSH-ranking aanvoerder De Niro, die weliswaar meer paarden in de Grand Prix heeft lopen, maar waarbij de gemiddelde score van die paarden achterblijft op de Rubin Royal-nakomelingen. De Niro heeft een IPV van 2.629,16 punten. Don Schufro, Sandro Hit en Gribaldi maken de top-5 compleet.

Rubin Royal OLD met zijn fokster Harli Seifert – Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Jazz 6e en KWPN-held Negro verdwijnt uit top-20

De beste KWPN’er op de A-ranking is Jazz op een 6e plaats, gevolgd door Rousseau (8ste), Jazz-zoon Johnson (16e) en de dit jaar overleden Krack C (20ste) en zijn zoon Vivaldi (22ste). Die laatste doet ook goede zaken op de B-ranking (6e). KWPN-held Negro (v. Ferro) is na de eerste helft van 2017 verdwenen uit de top van de HorseTelex Rankings.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HorseTelex Results

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook