Ga naar hoofdinhoud

Vol programma op New Forest Pony Hengstenkeuring

Reekamp's Eclips, kampioen 2015 én 2016. Foto: Arlette Beukenkamp voor NNFPS

Volgende week zaterdag vindt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de Centrale Hengstenkeuring van het Nederlands New Forest Pony Stamboek plaats. Ruim 30 jonge hengsten strijden om een goedkeuring als dekhengst.

Naast het keuren van de hengsten wordt ook gestreden om de kampioenstitel. Behalve in Nederland gefokte pony’s worden enkele in het buitenland goedgekeurde hengsten voorgesteld. Ook in de groep nieuw aan te wijzen hengsten presteren zich een aantal in het buitenland gefokte hengsten.

Sinds vorig jaar worden de Voorkeuring Hengsten en Centrale Hengstenkeuring van het New Forest Pony stamboek op één dag gehouden. Voorheen werden de nog niet eerder goedgekeurde hengsten aan het eind van het jaar gepresenteerd en geselecteerd. Een select gezelschap mocht dan tijdens de CHK terugkomen om nogmaals door de jury beoordeeld te worden. Uit die selectie werd dan de nieuwe jaargang uitgekozen. Nu gebeurt dit allemaal op één dag. Hierdoor wordt de dag niet alleen gevuld met hengsten aan de hand en onder het zadel, maar ook met het vrijspringen. Een onderdeel dat verplicht is voor alle hengsten die nog niet zijn goedgekeurd voor het stamboek.

Klik hier voor het programma en de deelnemende hengsten.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook