Ga naar hoofdinhoud

Voormalige Tuigpaardfokker van het Jaar Bep Bon overleden

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Het KWPN maakte op de website bekend dat op 19 maart de tuigpaardfokker Bep Bon op 87 jarige leeftijd in zijn woonplaats Hilversum is overleden. Bep Bon werd in 2003 Tuigpaardfokker van het Jaar. De momenteel aan het verrichtingsonderzoek deelnemende hengst Jean Pierre (v. Avion Pierre) komt uit de stam van Bep Bon.

Niet het aantal successen maar de wijze waarop de Fokker van het Jaar het KWPN-fokdoel in praktijk weet te brengen, is een passage uit het protocol behorende bij de benoeming van Bep Bon tot Fokker van het Jaar 2003. Het protocol licht verder toe dat de grootse fokkerijprestaties van de kleinere fokker Bep Bon, die met slechts enkele merries fokte, hem tot Fokker van het Jaar maakten.

stammoeder Olanda

Bep Bon begon zijn fokkerij met de Irak-dochter Olanda en door met het juiste fokkersinzicht steeds voor prestatiehengsten te kiezen bouwde hij een zeer succesvolle en sterke foklijn op waaruit veel goede keuringsmerries en concourspaarden zijn voortgekomen. Een heel bekende merrie is wel de keur preferente prestatie merrie Justina, een dochter van Renovo, die als driejarige kampioen was bij de stermerries op de UTV. Nico Calis bracht vele paarden uit de stam van Bep Bon uit op de concoursvelden en dat leverde talrijke prachtige successen op.

Aangewezen hengst Jean Pierre

Maar de fokkerij van de altijd gedreven en zeer deskundige fokker Bep Bon is nog zeer actueel: de door Annemiek Calis gefokte hengst Jean Pierre (v. Avion Pierre), die momenteel aan het verrichtingsonderzoek deelneemt, komt uit de stermerrie Bustina (v. Vikking). Zij is een kleindochter van Justina komt dus uit de stam van bijzonder succesvolle tuigpaardfokker Bep Bon.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook