Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Rhino-virus: is er behoefte aan een gedragscode?

De Limburgse paardenhouderij was afgelopen week geregeld in het nieuws. Niet alleen door de uitbraak van rhinopneumonie op een aantal stallen, maar vooral door de geruchten dat veel stallen dit niet in de openbaarheid brengen en daarmee het risico op verspreiding misschien vergroten.

Zelfs de politiek bemoeit zich er nu mee. De Partij voor de Dieren vraagt om een regionale gedragscode, als middel om openheid van zaken rondom het uitbreken van besmettelijke ziektes te bewerkstelligen.

Verder lezen over het stilhouden rhinopneumonie-uitbraken en een mogelijke gedragscode? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Annabel Shields: iedere proef een winkans van 1 op 5

Met haar leeftijd van 24 jaar jong en minder dan 180 internationale starts op haar naam heeft de Britse Annabel Shields desalniettemin een indrukwekkend palmares. Iedere keer als ze de ring betreedt, heeft ze een winkans van één op vijf. En wint ze niet, dan is er ruim 23 procent kans dat ze in de top tien eindigt. In de CSI de Peelbergen Tour won ze maar liefst 8 van de 26 rubrieken die ze reed. Wat maakt deze amazone zo succesvol en bieden eerder behaalde resultaten garantie voor de toekomst?

Peter Hasenböhler bouwt cross paardgericht

Volgens crossontwerper Peter Hasenböhler heeft de eventingsport de laatste decennia een revolutie ondergaan. Door het wegvallen van het wegparcours en de steeple, maar ook doordat de paarden zoveel beter zijn geworden en het publiek een belangrijke stem heeft gekregen. Veiligheid staat voorop bij de 69-jarige Zwitser die het scepter zwaaide in de cross van Oudkarspel en volgende week als crossbouwer te boek staat in Kronenberg. Dat probeert hij onder meer te doen met behulp van moderne decoratie.

‘Om succesvol te zijn, moet je streng selecteren’

In talloze interviews met Paardenkrant-Horses.nl deelden succesvolle fokkers in binnen- en buitenland hun visie. Voor de nieuwe rubriek ‘fokkerijwijsheden’ blikt de redactie terug naar een uitspraak van een bekende fokker en laat daar andere fokkerijprofessionals op reageren. In deze eerste aflevering een uitspraak van de bekende Duitse fokker dr. Max Schulz-Stellenfleth: ‘Je moet geen concessies doen op genen’. Hengstenkeuringscommissielied Marian Dorresteijn en fokker en hengstenhouder Peter van de Sande reageren.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook