Ga naar hoofdinhoud

Weergaloos debuut Glock’s Zonik en Edward Gal

Edward Gal en Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met de topscore van 78.289% schreven Edward Gal en Glock's Zonik zojuist op Indoor Brabant de Prix St. Georges voor goedgekeurde hengsten op hun naam. Het was een weergaloos debuut van een combinatie waar de dressuurwereld hoge verwachtingen van mag koesteren.

Het Nederlandse jurylid Francis Verbeek gaf zelfs ruim 80 procent aan de gloednieuwe combinatie. “Het was altijd al de bedoeling dat ik Zonik zou gaan rijden”, vertelt Edward Gal na afloop. “Maar Hans Peter vindt het leuk om jonge paarden uit te brengen en heeft hem dus gereden op het WK in Verden. Thuis ging het zo fijn dat ik dacht: ik ga nu maar eens op Indoor Brabant oefenen!”

Met grote klappen liep de zoon van Blue Hors Zack van de grond. Met enorm veel expressie danste de hengst door de baan, kwaliteit tonend in drie basisgangen. “Hij geeft me een geweldig gevoel, hij neemt me in een uitgestrekte draf gewoon mee en reageert op de minste hulp. Zeker naar voren, dat is helemaal geen probleem. In overgangen terug reageert hij soms nog iets teveel, maar dat komt straks allemaal goed.”

Tweede in de wedstrijd werd Eva Möller met Bordeaux, die eveneens in topvorm verkeerde. “Volgend jaar Grand Prix? Ik hoop het, Bordeaux pakt het verzamelde werk heel makkelijk op”, aldus de topamazone van Stal Kasselmann.

De derde plaats was voor Madeleine Witte met Charmeur. Het duo toonde een proef met hoogtepunten in draf en galop, waarbij Madeleine haar hengst meestal mooi op lengte kon houden en Charmeur pakte in de oefeningen goed aan. In de stap was de ontspanning er nog niet optimaal.

De vierde plaats was voor Aaron (v. Florencio) en Jeroen Devroe (70,351%), gevolgd door Patrick van der Meer met President’s Chagall D&R (67,237%) en Briars achterneef Dalhem’s Diomedes (v. Belissimo M), gereden door Lina Anderson (66,974%).

Klik hier voor alle resultaten

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook