Ga naar hoofdinhoud

Wereldprimeur: eerste goedgekeurde Totilas-zoon

Matthias Alexander Rath met Totilas
Bij zijn entree in de Niedersachsenhalle werd hij al gepresenteerd als een wereldprimeur. Even later zorgde de Hannoveraanse hengstenkeuringscommissie inderdaad voor de eerste goedgekeurde zoon van het fenomeen Totilas.

Toen juryvoorzitter dr. Werner Schade het juryoordeel uitsprak, brak gejoel en gefluit los. Ook met zijn eerste goedgekeurde zoon houdt Totilas de gemoederen in beweging. Waarom het Hannoveraanse volk zich nu zo tegen de mening van de jury verzette is niet helemaal duidelijk. Qua model is de hengst inderdaad twijfelachtig; hij heeft een erg korte rug waardoor de bovenlijn wat gespannen aandoet. Maar in beweging liet de hengst precies zien wat de waarde van zijn beroemde vader is: het rond worden van de bovenlijn in verzameling. De hengst maakte steeds perfecte overgangen terug naar een lager tempo of naar halt houden.

De Nederlandse fokkerij had een duidelijke vinger in de pap met een opvallende geprimeerde zoon van Ampere, de hierboven genoemde zoon van Totilas en een spectaculair dravende zoon van United, één van de publiekslievelingen in Verden.

Bron: Horses

 

2 reacties op “Wereldprimeur: eerste goedgekeurde Totilas-zoon

  • rik

    Als dit de norm is, moet het KWPN er jaarlijks een kleine 200 goedkeuren. Zowel wat het model betreft als wat de basisgangen betreft (en dan spreek in niet over halthouden en overgangen tijdens het kooinummertje)absoluut onvoldoende om als norm te dienen.

  • Karel de Lange

    >>Maar in beweging liet de hengst precies zien wat de waarde van zijn beroemde vader is: het rond worden van de bovenlijn in verzameling. De hengst maakte steeds perfecte overgangen terug naar een lager tempo of naar halt houden.<<

    Dat heeft Dhr. Rosie goed gezien en is het gevolg van zijn harmonische bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.