Ga naar hoofdinhoud

Winningmood nieuw op hengstenstation Beerbaum

Luciana Diniz met Winningmood Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Luciana Diniz' voormalige toppaard Winningmood heeft een stal gekregen op het dekstation van Ludger Beerbaum. Gisteren werd het bekend gemaakt op de Facebook-pagina van Hengstenstation Beerbaum.

De inmiddels achttienjarige schimmelhengst uit de Belgische fokkerij is een zoon van springpaardenleverancier Darco. Onder de Portugese Luciana Diniz was Winningmood vele jaren succesvol in de internationale springsport. Het paar was vierde in de wereldbeker finale in Genève (2010) en liep drie keer mee op de Europese kampioenschappen.

Grand Prix zeges

Ook op verschillende Grand Prix-wedstrijden was Diniz met de machtige Winningmood vooraan te vinden. Ze wonnen onder meer de 5*-Grote Prijzen van Wenen en Madrid. In september sprong het paar hun laatste internationale wedstrijd in Wenen, waar ze vijfde in de Grand Prix werden. Het is niet bekend of de hengst dit jaar nog in de springpiste zal verschijnen.

Nakomelingen

Winningmood heeft verschillende nakomelingen in de hogere springsport lopen. Voorbeelden zijn: Eliot DWS loopt in Argentinië onder José María Larroca, Van Schijndel’s Eclips ging onder Piet Raijmakers jr., STB Fleuri van de Koekelberg sprong met Dirk Demeersman op het hoogste niveau en Win For Life die nu in Amerika loopt met Christine MC Crea.

Bron Facebook Hengstenstation Beerbaum/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook