Ga naar hoofdinhoud

WK-gangers Young Breeders scoren op eerste NK

Het eerste NK Young Breeders in Ermelo leverde twee nieuwe kampioen op in Marijke Rosier bij de groep van 20-25 jaar en bij de junioren won Peter van der Waaij. Peter presteerde constant op alle onderdelen, met de hoogste score op de theorie.

In navolging van het succesvolle traject voor het WK Young Breeders vorig jaar in Frankrijk was besloten ook een landelijke wedstrijd te organiseren. Na diverse cursusdagen, begeleid door KWPN-inspecteurs Henk Dirksen en Ine van Deurzen, was vandaag de dag om de krachten met elkaar te meten over de vier onderdelen: theorie, exterieurbeoordeling, het beoordelen van het vrijspringen en het zelf voorbrengen van een paard. Gelijk aan het WK gebeurde dit in twee leeftijdscategorien. De WK-gangers van vorig jaar scoorden goed op dit landelijke kampioenschap: bij de junioren werd Scarlett Wieberdink tweede en derde werd Erik Braat, die vooral goed scoorde op de beoordeling van het vrijspringen.

Bij de senioren werd Josephine Zeinstra tweede, maar met minimaal verschil. Kampioene Marijke scoorde hoog op de beide beoordelingsonderdelen, Josephine kreeg een 9 voor het voorbrengen. Derde werd Krista Lensink, die in elk onderdeel goed scoorde.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook