Ga naar hoofdinhoud

Wynton-dochter Evita dagtopper

Wynton Foto Yvonne Termeer
Wynton-dochter Evita was vrijdag de dagtopper op de stamboekkeuring in Ede voor oudere dressuur- en springpaarden, die beoordeeld werden door regio-inspecteur Dirk Reijne en Henk Dirksen. In totaal verschenen 29 paarden voor de jury. Van de achttien dressuurpaarden ontvingen er vijf het sterpredicaat, bij de elf springpaarden gold dat voor vier.

“De kwaliteit was, zoals wel gebruikelijk is bij stamboekkeuringen van vier jaar en oudere paarden, wat gewoon. Wel waren de meeste paarden royaal ontwikkeld, maar de correctheid in het fundament misten we regelmatig”, vertelt Reijne. Naast de oudere merries werden ook enkele driejarige paarden beoordeeld die in eerste instantie op een andere Gelderse stamboekkeuring zouden optreden.

Toch kon het juryteam nog mooie punten kwijt, bijvoorbeeld aan Wynton-dochter Evita (mv.Rhodium), gefokt door J.C.M. de Louw uit Culemborg en in eigendom van Paardencentrum De Dalhoeve uit Wamel. Zij kreeg 80 punten voor exterieur en beweging. “Ze is langgelijnd en charmant en heeft een  heel mooie techniek van lopen met een mooi voorbeengebruik. Ze galoppeert lichtvoetig en treedt goed aan met het achterbeen. Een merrie met veel kwaliteit.”

Twee springpaarden sprongen voor 80 punten. De hoogste exterieurscore kreeg hierbij Des’Ree (Ustinov x Concorde, fokker A. van den Broek uit Oisterwijk) van S. Derks en S.G.P. de Leeuw uit Alphen. Haar goede sportlichaam en mooie front leverde haar 75 punten op voor exterieur. “Ze springt zeer snel naar boven en heeft een goede techniek en bascule. Daarnaast lijkt ze ruim voldoende vermogen te hebben”, licht Reijne toe.
Clo-Vera (Lupicor x Numero Uno, fokker Mts. Stultiens uit Weert) kreeg 70 punten voor exterieur. De merrie van R. Fabrie uit Kootwijkerbroek heeft een lange hals, maar mag in de bovenlijn wat sterker zijn. “Zij scoorde voor reflexen en techniek 80 punten. Ze springt dan ook snel van de vloer en opent heel goed, dat was echt een opvallend punt van dit paard. Daarnaast heeft ze ruim voldoende bascule en opent zeer goed. Ook draafde ze zeer patent”, besluit Reijne.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.