Ga naar hoofdinhoud

Denzel van ’t Meulenhof goedgekeurd bij Zangersheide

Denzel van het Meulenhof

Op de eerste dag van de Z-keuring is de hengst Denzel van 't Meulenhof (Marius Claudius uit Narcotique de Muze IV v. Quidam de Revel) van Team Nijhof, Joris de Brabander en Jimmy Vermeulen goedgekeurd. De inmiddels twaalfjarige hengst heeft uit relatief weinig dekkingen toch een flink aantal internationale springpaarden gebracht en werd na de exterieurkeuring tot de fokkerij toegelaten.

Denzel van ’t Meulenhof was als driejarige al gesprek van de dag. Op de KWPN Hengstenkeuring 2012 werd hij de ring uitgestuurd omdat hij volgens de jury niet te beoordelen was. Vervolgens keurde het AES hem en dekte hij de eerste jaren bij Zwartjens in Raalte.

Weinig gedekt

In die eerste jaren heeft hij niet zoveel gedekt volgens Joris de Brabander. Toch komen uit die jaren een aantal zeer opvallende springpaarden waarvan Nixon van ’t Meulenhof, Ipsthar, Intertoff, Jikke-Cara en Jotabe B de bekendsten zijn.

HorseTelex Ranking

Zijn oudste nakomelingen worden dit jaar acht en hij doet al vooraan mee op de HorseTelex Results Ranking voor hengsten met nafok tot maximaal 9 jaar. Hij staat zevende op de E-ranking met 21 nakomelingen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook