Ga naar hoofdinhoud

Zege Internationale Welsh Show Equitana blijft in Duitsland

Overall Supreme Champion Little Home Lady Morgane foto Vivian Hesen

Zaterdag maakte de Internationale Welsh Show van IG-Welsh deel uit van het immens grote evenement Equitana Open Air in het Duitse Neuss. Onder toeziend oog van het Britse jurylid David Roberts van de Tawelfan Stud, verschenen goed gevulde groepen in de verschillende secties. Na een spannende strijd in het dagkampioenschap werd de dertienjarige Cob-merrie Little Home Lady Morgane verkozen tot Overall Supreme Champion.

Little Home Lady Morgane is een zeer massaal ontwikkelde dochter van Deroks Mister Milten en is gefokt en in eigendom van Michael Voiss en Simone Vorhagen.
De reserve titel ging naar de kampioen van de sectie B; de vierjarige lang gelijnde hengst Cadlanvalley Starstruck (v. Russetwood Elation) van Heinz Spiekermann.

In de sectie A was de hoogste eer eveneens voor een pony van Spiekermann, dit keer de zeer goed bewegende jaarlingmerrie Aleanto Deluxe (v. H-S Falco).

Normaal wordt per sectie een Youngstock Champion aangewezen, die later allemaal tegen elkaar strijden in een kampioenschap. In Duitsland werd alleen een Overall Youngstock Champion gekozen. Ook hier werd de A-merrie Aleanto Deluxe verkozen tot kampioen.
De reservetitel was voor de jaarling B-merrie Hoekhorst Jessabel (v. Telynau Souza), van de familie Hoeke.

Keizerskroon Avalon (v. Heidehof’s Don Diego) bleef in de sectie Welsh Part Bred de andere pony’s voor en werd kampioen van deze sectie.

In de sectie C bleef deelname uit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook