Ga naar hoofdinhoud

Zoektocht levert zeventien hengsten op voor tweede bezichtiging

411 Expression x Oscar Foto: Jacquelien van Tartwijk

"Het was in tegenstelling tot de eerste dag vandaag wat zoeken", was de eerste reactie van voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bert Rutten, verwijzend naar de zeventien hengsten die op de derde dressuurdag van de eerste bezichtiging werden doorverwezen naar Den Bosch. El Capone (v. UB40) maakte, met zes zonen die groen licht kregen, vandaag de meeste indruk met zijn collectie. 

“We hebben een aantal paarden kunnen selecteren die opvielen door hun atletisch vermogen en goede bewegingen. Daarnaast hebben we maar twee hengsten gezien die een bemerking meekregen op het fundament. Ook dat is echt opvallend te noemen. Al met al zijn we dus best tevreden”, luidde het oordeel van Rutten.

El Capone-nafok maakt indruk

El Capone kreeg zes van de tien aangeboden hengsten een ronde verder. Daarvan kreeg cat.nr. 385 (mv. Ferro), gefokt door G. Nelis uit Peer (B.) en in eigendom van G. & L.J. Röst uit Stroe, door zijn actief achterbeengebruik en veel afdruk de handen van het publiek voor het eerst van de dag op elkaar. Ook de chique cat.nr. 394  (mv. Krack C), gefokt door E. Minkman uit Ochten en in eigendom van G.C. van der Koppel uit Wadenoijen, liet ondanks dat hij wat weinig draf vertoonde een goede indruk achter. De passen die hij maakte waren raak en zijn galop kenmerkte zich door zijn goede balans.

Expression levert smaakmaker

De smaakmaker van de dag was een zoon van Expression (v. Vivaldi). Deze cat.nr. 411 (mv. Oscar) overtuigde door zijn lichtvoetige manier van bewegen en wist met name in de draf te imponeren. Twee andere Expression-zonen schopten het ook een ronde verder.

Eerste jaargang Ebony

Uit de eerste jaargang van Ebony (v. Painted Black) verdienden cat.nr. 381  (mv. Dreamcatcher), gefokt door en in eigendom van W. Hoogeslag uit Haarle, en cat.nr. 383 (mv. Arlando), gefokt door M.L. Westerink uit Rheeserveen en in eigendom van Stal Laarakkers uit Vledderveen en A.E.E.C. de Jonge uit Meer, met name door hun ruimte in de gangen een ticket voor de tweede bezichtiging.

Collectie Ferdeaux overtuigt niet

Ferdeaux (v. Bordeaux) was vandaag met dertien zonen de hoofdleverancier, maar kon, in tegenstelling tot vorig jaar, met zijn collectie niet overtuigen. De hengst lijkt wat te strooien in maat en zag nu slechts twee zonen doorverwezen worden. Cat.nr. 436 (mv. Wynton), gefokt door en in eigendom van E.R. & I.M.G.A. Berends uit Bronkhorst, was daarvan het meest aansprekende paard, maar zijn onstuimige optreden stond een doorverwijzing bijna in de weg. Toch waren de passen die hij liet zien overtuigend genoeg voor het jurycorps om hem mee te nemen naar de volgende ronde.

Klik hier voor de overzichtspagina.
Klik hier voor de doorverwezen hengsten van dressuurdag 3.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook