Ga naar hoofdinhoud

Brandbrief van Stephan Conter aan de FEI

Opinie
Stephan Conter, CEO en oprichter van de Stephex Group, schreef een open brief aan de FEI-president Ingmar de Vos. De Belgische tophandelaar, vrachtwagenbouwer en concoursorganisator kwam verbaasd terug van het FEI Sports Forum in Lausanne en spreekt zich nu openlijk uit tegen de deal tussen de FEI en Tops. 

In Lausanne zag Conter onder andere dat er door de FEI niks met de Europese kritiek werd gedaan, John Madden een vraag van Henk Nooren negeerde en dat er voor de wijzigingen in de springsport werd gestemd door landen die ‘mijlenver van de echte sport staan’.

Lees ook het verslag van Paardenkrant-Horses.nl-hoofdredacteur Dirk Willem Rosie, die ook in Lausanne aanwezig was.

Gelijke kansen

Conter hoopt dat de FEI de deal met Tops nog eens wil heroverwegen. Hij vindt de deal discriminatie van ruiters zonder het grote geld, waarbij een evenementenserie (de Global Champions Tour van Jan Tops) de voorkeur krijgt boven een andere en pleit voor een systeem waarin ruiters, organisatoren, sponsoren en eigenaren gelijke kansen krijgen.

Toekomst van de springsport

En de Belg heeft niet alleen kritiek: hij oppert ook serieuze ideeën over de toekomst van de springsport: onder andere het aantal CSI*5-wedstrijden uitbreiden (waarbij ruiters kunnen kiezen tussen ‘dure’ en ‘goedkope’ wedstrijden, waar wel hetzelfde aantal rankingpunten te verdienen is), het prijzengeld in Grote Prijzen en landenwedstrijden verhogen (om zo de Nations Cup te ‘redden’) en CSI*6-wedstrijden introduceren (Aken, Spruce Meadows, Geneve, GCT-finale en grote kampioenschappen).

Lees de open brief hier helemaal (PDF)

Lees ook

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook