Ga naar hoofdinhoud

Totilas’ fokkers Jan en Anna Schuil beëindigen fokkerij en zetten paardenstapel te koop

Edward Gal met Totilas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dressuurpaardenfokkers Jan en Anna Schuil, fokkers van de legendarische Totilas (Gribaldi x Glendale), hebben besloten hun fokkerij te beëindigen. Het echtpaar gaat verhuizen naar het buitenland en biedt hun paardenstapel te koop aan. De collectie bestaat uit zes paarden waarvan een aantal dat nauw verwant is aan Totilas. Daaronder zijn volle broer: de elfjarige Goldregen.

Jan en Anna Schuil werden meerdere malen onderscheiden. De uit hun stammerrie Lominka (v. Glendale) gefokte Totilas leverde hen twee keer de Nimmerdor Trofee op voor KWPN Fokker van het Jaar en eveneens twee keer de titel WBFSH Dressuurfokker van het Jaar.

Dierenarts

Jan Schuil werkte bijna veertig jaar als dierenarts. In het eerste decennium deed hij vooral algemeen veterinair werk: ‘van koe tot goudvis’. De laatste twintig jaar was hij actief in de paardengeneeskunde en gespecialiseerd in vruchtbaarheid en inseminatie. Twaalf jaar geleden nam hij ontslag als dierenarts om zich op zijn paarden te concentreren.

Totilas niet naar HK

Het echtpaar Schuil had geen geloof in het pushen van driejarigen maar gaf hun paarden liever langer de tijd zodat ze zich lichamelijk en mentaal konden ontwikkelen. Dat is ook de reden waarom ze Totilas als driejarige niet aanboden op de KWPN Hengstenkeuring.

Jan Schuil, Totilas, Paul Schockemöhle en Anna Visser

Nieuw tijdperk

Jan Schuil heeft nu besloten om met fokkerij-pensioen te gaan. Hij verhuist naar het buitenland om daar aan een nieuw tijdperk van zijn leven te beginnen.

Bron: Eurodressage

Eén reactie op “Totilas’ fokkers Jan en Anna Schuil beëindigen fokkerij en zetten paardenstapel te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.