Ga naar hoofdinhoud

Andrew Heffernan voorlopig zesde in CCI4* Luhmühlen

Andrew Heffernan, hier met Millthyme Corolla Foto: Jacquelien van Tartwijk
De eerste dag van de dressuur op het CCI van Luhmühlen zit er op. De in Engeland wonende Nederlander Andrew Heffernan verschafte zich met zijn Millthyme Corolla (v. Millthyme Cappuccino) een goede uitgangspositie in de 4*-wedstrijd met een voorlopige zesde plaats in de dressuur. In de 3*-wedstrijd is Alice Naber met ACSI Peter Parker (v. I'm Supposin) de beste Nederlandse combinatie, ze staat voorlopig zevende. De wedstrijd in Luhmühlen geldt als observatiewedstrijd voor de Nederlanders.

De Amerikaanse Marilyn Little is met RF Scandalous (v. Carry Gold) voert met -38.0 het veld aan in de 4*-wedstrijd. Ze heeft een minimale voorsprong op de Britse Nicola Wilson met de KWPN’er Bulana (v. Tygo). Wilsons landgenoten Oliver Townend met Black Tie en Rosalind Canter en de Guidam-dochter Zenshera staan derde en vierde.

De veertienjarige Millthyme Corolla liep onder Andrew Heffernan een foutloze proef. de jury bij M had er 73.04% voorover terwijl de jury bij C slechts 64.11% gaf. Het leverde de voorlopige zesde plaats op met -48.6.

CCI3*

In de lange 3*, waarin ook de Duitse nationale titel op het spel staat, domineerden de Duitsers. Bettina Hoy kreeg met Seigneur Medicott (v. Seigneur d’Allray) een recordscore van -26.3 en gaat royaal aan de leiding. Ingrid Klimke staat met Horseware Hale Bob (v. Helikon) op de tweede plaats gevolgd door Michael Jung en Star Connection (v. Chacco-Blue).

Voor Nederland kwamen gisteren Alice Naber met ACSI Peter Parker en Sanne de Jong op Enjoy (v. Cartano) in de ring. Naber reed de zevende score (44.1) en De Jong staat op de voorlopige 21-ste plaate met -52.5.

Vandaag komt Tim Lips met Bayro (v. Casantos) in de dressuur van de 4* in actie. Merel Blom rijdt straks The Quizmaster (v. Albaran) in de 3*. Morgen is de cross-country. Kijk hieronder naar een video van de hindernissen.

Klik hier voor de live-uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.