Ga naar hoofdinhoud

Bettina Hoy met topscore aan de leiding na dressuur

Bettina Hoy met Seigneur MedicottFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Bettina Hoy, bondscoach van het Nederlandse eventingteam, liet op CIC*** Luhmühlen haar visitekaartje achter door een ijzersterke dressuurproef te rijden. Met een topscore van 26.30 strafpunten gaat zij na de dressuur ruimschoots aan de leiding in het klassement. Alice Naber-Lozeman staat met ACSI Peter Parker (v. I'm Supposin) voorlopig veertiende en zette daarmee het beste Nederlandse resultaat neer. 

Deze wedstrijd is zowel voor het Nederlandse als Duitse kamp een belangrijke. Voor team Oranje telt Luhmühlen als observatiewedstrijd, terwijl de Duitsers in de lange 3* strijden om de nationale titel. Hoy is daarin met Seigneur Medicott (v. Seigneur D’Alleray xx) voortvarend van start gegaan en wordt gevolgd door Ingrid Klimke, die met Horseware Hale Bob OLD (v. Helikon xx) met 31.30 strafpunten de tweede dressuurscore neerzette.

Klimke is sterk vertegenwoordigt, want ook de derde plek wordt door de amazone bezet. Met haar andere troef Weisse Düne (v. Clarimo) noteerde zij 32.70 strafpunten.

Blom en De Jong

Merel Blom stuurde The Quizmaster (v. Albaran xx) naar 48.80 strafpunten en eindigde daarmee op de voorlopige dertigste plek. Sanne de Jong bleef met Enjoy (v. Cartano) op 52.50 strafpunten en de 43e plek steken

Morgen wordt de cross verreden, terwijl zondag het afsluitende springen plaats vindt.

Klik hier voor de uitslag. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.