Ga naar hoofdinhoud

Toch NK Eventing voor de jeugd

Leida Naber
Leida Naber won met Fulco vorig jaar zilver bij de Junioren. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Bij voldoende deelname komt er dit seizoen toch nog een Nederlands kampioenschap voor de eventingjeugd. De organisatie van Outdoor Horst is bereid het NK te organiseren en heeft daarvoor haar evenement twee weken verschoven. De wedstrijd zal nu plaatsvinden van 27 tot en met 30 oktober op de terreinen van het Peelbergen Equestrian Center in Kronenberg.

Oorspronkelijk stond het NK voor Junioren en Young Riders op het programma van de Renswoude Horse Trials. In mei werd dat evenement helaas geannuleerd waarna het Achterhoeks Hippisch Festijn de organisatie van het kampioenschap oppakte. Ook dat evenement ging niet door. De derde geprikte mogelijkheid, eind augustus in Kronenberg, bleek eveneens niet haalbaar te zijn.

Kampioenschapswaardig

Kronenberg is een kampioenschapswaardige locatie. Zowel de dressuur als het springen vinden plaats op de fraaie zandbodems en de cross wordt verreden in de bossen van Grandorse.

Het programma volgt later.

Klik hier voor de website van Outdoor Horst

Eén reactie op “Toch NK Eventing voor de jeugd

  • Sonja Van Cauwenbergh

    Ik ben benieuwd of de dressuur en het springen op zandbodems zal doorgaan want de vorige keren was dit op gras gemengd met sneeuw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook