Ga naar hoofdinhoud

Junior soliste Jesse van As met glans derde

Archiefbeeld Jesse van As Foto: Boelo Meijer Fotografie

In het Franse Saumur veroverde junior soliste Jesse van As afgelopen weekend de derde plaats in de CVIJ2* dames klasse. In de sfeervolle accommodatie van de Cadre Noir stonden namens Nederland een team en zes solisten aan de start. Voor de junioren voltigeurs staat dit seizoen geheel in het teken van kwalificatie voor het WK in eigen land van 5 tot en met 9 augustus in Ermelo.

Jesse van As van voltigevereniging de Molen hoopt zich te plaatsen voor het WK op eigen bodem. De eerste stap is gezet, op Duke Miracle gelongeerd door Doreth Chatwick, behaalde ze een keurige derde plaats in het eindklassement. De andere twee junioren, Maaike Zelvelder en Casey van der Ven, kenden een iets minder goede wedstrijd en eindigden op de dertiende en veertiende plaats.

Claire de Ridder was de enige dame die in de CVI 3* van start ging. Samen met haar paard Tjekko en Lasse Kristensen aan de longe voltigeerde zij een goede wedstrijd en wist ze met haar nieuwe Kür ‘Fenix’ zelfs enkele plaatsen te stijgen.

Voor de solisten in de CVI 2* en team de Wittegheit verliep de wedstrijd wisselend en vielen de resultaten enigszins tegen.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook