Ga naar hoofdinhoud

Junior soliste Jesse van As met glans derde

Archiefbeeld Jesse van As Foto: Boelo Meijer Fotografie

In het Franse Saumur veroverde junior soliste Jesse van As afgelopen weekend de derde plaats in de CVIJ2* dames klasse. In de sfeervolle accommodatie van de Cadre Noir stonden namens Nederland een team en zes solisten aan de start. Voor de junioren voltigeurs staat dit seizoen geheel in het teken van kwalificatie voor het WK in eigen land van 5 tot en met 9 augustus in Ermelo.

Jesse van As van voltigevereniging de Molen hoopt zich te plaatsen voor het WK op eigen bodem. De eerste stap is gezet, op Duke Miracle gelongeerd door Doreth Chatwick, behaalde ze een keurige derde plaats in het eindklassement. De andere twee junioren, Maaike Zelvelder en Casey van der Ven, kenden een iets minder goede wedstrijd en eindigden op de dertiende en veertiende plaats.

Claire de Ridder was de enige dame die in de CVI 3* van start ging. Samen met haar paard Tjekko en Lasse Kristensen aan de longe voltigeerde zij een goede wedstrijd en wist ze met haar nieuwe Kür ‘Fenix’ zelfs enkele plaatsen te stijgen.

Voor de solisten in de CVI 2* en team de Wittegheit verliep de wedstrijd wisselend en vielen de resultaten enigszins tegen.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook