Ga naar hoofdinhoud

Renske Kroeze en Alice Naber delen Grote Prijs

Renske Kroeze Sunny GirlHet eventingseizoen ging zondag van start tijdens SGW Alphen-Chaam. De winnaars in de klasse Z waren Renske Kroeze met Sunny Girl (v. Burggraaf), die daarmee haar resultaat van vorig jaar prolongeerde, en Alice Naber-Lozeman met de Engels volbloedruin Coral Estate Peter Parker (v. I’m Supposing xx). Omdat ze beide precies dezelfde crossresultaten hadden en ook beide het dichtst bij de optimale tijd zaten, werd de 300 euro die hoorde bij de Grote Prijs van de gemeente Alphen-Chaam gedeeld.

De klasse Z was verdeeld in twee groepen van verschillende niveaus. Een groep met combinaties die tweesterren en hoger hebben gestart en een groep met eensterrencombinaties. Het springparcours en de cross waren voor beide groepen hetzelfde. De dressuurproef was voor de ene groep een éénsterrenproef en voor de andere een proef op tweesterrenniveau. “In de cross was het duidelijk te zien dat in de groep met meer ervaren combinaties ook beter werd gereden”, zegt Alice Naber, die met Peter Parker de eensterrendeelnemers aanvoerde. In haar groep werden inderdaad acht van 18 deelnemers uitgesloten in de cross, tegenover vijf van 19 combinaties in de groep die door Kroeze werd gewonnen. Naber vervolgt: “Het was leuk en heel frappant om samen met Renske op het podium te staan voor de Grote Prijs. Sinds september is Renske een medewerker bij ons op stal. Ze heeft haar twee paarden meegenomen. We trainen veel samen.”

In de klasse M wonnen Hilde van Eerden met Win and Go (Karandasj x Highline) en René van der Loo met Spanky. Sanne de Jong had met Bon Jovi in de groep met elf deelnemers die M hors concours reden, het minst aantal strafpunten. In de klasse L wonnen Chantal Mechgelenbrink met Ike, Hilde Geerts met Winston en Anouk Smulders met Valcor. Margo van Nijnatten behaalde met Jane Z het minst aantal strafpunten van de L-groep die hors concours reed.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Daniëlle Carrière

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook