Ga naar hoofdinhoud

Zeven VAE-paarden positief getest op doping

Foto: Lonneke Ruesink

De Verenigde Arabische Emiraten zijn opnieuw in opspraak nu er bij zeven paarden, die in de VAE geregistreerd staan verboden middelen zijn gevonden na een dopingtest. Als gevolg hiervan heeft de FEI niet alleen de ruiters met onmiddellijke ingang geschorst, maar ook de trainers. "Dit is voor het eerst dat we de trainers tegelijk schorsen met de ruiters, maar als er meerdere overtredingen zijn van één trainer, dan is er duidelijk iets mis met het management", aldus FEI-secretaris-generaal Sabrina Ibáñez.

“We nemen alle overtredingen op het FEI-dopingreglement zeer serieus en deze laatste positieve tests laten zien dat degenen, die de middelen gebruiken ook gepakt worden”, aldus Ibáñez. “Met de onmiddellijke ingang van de schorsing van de trainers, in plaats van wachten tot de ruiters vervolgd  zijn, laat de FEI zien dat er geen enkele overtreding of poging daartoe wordt getolereerd.”

Positieve testen

Alle zeven paarden testten positief op vier verboden middelen: het stimulerende middel cafeïne en de metabolieten daarvan theophylline, theobromine en paraxanthine. Theophylline wordt gebruikt bij de behandeling van luchtwegaandoeningen en kan door het lichaam worden omgezet in cafeïne. Bij één van de paarden werd de corticosteroïde flumetasone gevonden, die gebruikt wordt in de behandeling van huidaandoeningen. De paarden, die allemaal geregistreerd staan in de VAE werden getest op vier verschillende wedstrijden in Abu Dhabi. De voorlopige schorsing voor de ruiters en de trainers geldt sinds 30 januari en de paarden, die positief zijn getest zijn vanaf 30 januari voor een periode van twee maanden geschorst.

 

 

Bron: Horseandhound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook