Ga naar hoofdinhoud

FEI verbreekt voorlopig de banden met de Reining-sport

Na onderhandelingen tussen de bonden is de FEI, voor nu, losgekoppeld van de Reining-sport. Redenen voor deze loskoppeling zijn in de ogen van de FEI het lossere gebruik van ongeoorloofde middelen, de leeftijdsgrens, en het aanstellen van stewards.

Insiders bij de FEI en bronnen om de organisatie heen melden dat de FEI heeft geprobeerd een manier te vinden om zich los te koppelen van de reiners. De organisatie wilde dit zonder de Reining in een kwaad daglicht te zetten, en zo geen verdere schande te creëren voor FEI- of NRHA- AQHA-evenementen. Om dit te realiseren heeft de FEI de overeenkomst met zowel de NRHA als AQHA, voor nu, beëindigd.

Drie bepalingen

De FEI heeft duidelijk gemaakt dat er drie bepalingen zijn waardoor de overeenkomst met beide bonden voortgezet kon worden: de leeftijd van de paarden opschroeven naar zeven jaar en ouder, het gebruik van stewards en regels, en anti-doping reglementen. NRHA geeft aan dat bepaalde middelen die wel door henzelf gedoogd worden verboden zijn bij de FEI. De FEI laat wel duidelijk in hen persbericht de deur open voor een eventuele nieuwe overeenkomst.

Bron: Horses Nation/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook