Emmelie Scholtens: ‘Ik ben wel een beetje teleurgesteld’ Exclusief

Het is aan het gezicht van Emmelie Scholtens af te lezen hoe ze denkt over de keuze van Rien van der Schaft Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“De reserveplaats voelt voor mij heel dubbel. Uiteraard ben ik wel een beetje teleurgesteld, maar aan de andere kant ben ik wel blij dat ik mee mag als reserve”, zegt Emmelie Scholtens in de persconferentie, waar haar gevoel bij de keuze van Rien van der Schaft van haar gezicht af te lezen is. 

“Ik ben vooral heel trots op Apache dat we zo ver zijn gekomen”, drukt Scholtens zich diplomatiek uit. Daar voegt ze aan toe: “Wie weet hoe het gaat lopen.” Emmelie Scholtens had dit jaar echt haar zinnen gezet op een teamplaats. Voorafgaand aan het kampioenschap zei ze: “Met Apache ga ik ervoor om bij de beste vier van Nederland te eindigen zodat ik naar het EK kan.”

Dat lukte, maar toch koos Rien van der Schaft Diederik boven Emmelie Scholtens, waarbij hij de stijgende lijn van Diederik en Four Seasons als argument voor zijn keuze heeft.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Emmelie Scholtens: ‘Ik ben wel een beetje teleurgesteld’
  1. 1

    Dat is helemaaaal niet te zien op de foto! Kom op beetje sportiever opstellen kan vast geen kwaad.

  2. 2

    Zeer onrechtvaardig dat Emmelie niet in het team zit. Apache wordt mooi op lengte gereden en geeft een zeer aansprekend beeld. Daarnaast komt Emmelie niet met haar benen ver onder de buik van haar paard uit. Ik had verwacht dat met de komst van een nieuwe bondscoach dat eerlijk rijden beloond zou worden, maar helaas.