Ga naar hoofdinhoud

30ste editie van Indoor de Bergen is tevens de laatste

'Het is mooi geweest'. Daarmee begint de voorzitter van Indoor de Bergen, Wim Verhagen, zijn schrijven. Op de site van het concours geeft hij namens het bestuur te kennen dat de aanstaande editie van 15 t/m 19 november het slotstuk zal zijn. De organisatie roept op tot een passend afscheid en nodigt alle winnaars van het Master springen sinds 1989 uit om in de laatste rubriek op zondag oude tijden te doen herleven.

Het besluit om het concours na zijn 30-jarig jubileum geen doorgang meer te laten vinden is niet lichtzinnig genomen. In het uitgebreide nieuwsbericht op de website is te lezen dat het alle betrokken erg aangrijpt, maar iedereen het er over eens is: de rek is eruit. “In 1988 moest het wat anders, mooier, gastvrijer, professioneler worden dan wat er tot dat moment in de regio georganiseerd werd. Samen met de mensen van het eerste uur hebben we de schouders eronder gezet. Door de jaren heen hebben we een aantal hordes moeten overwinnen en juist op de momenten dat de buitenwacht dacht dat het de laatste Indoor zou zijn, kwam bij ons nieuwe energie vrij”, licht Verhagen toe.

KNHS te kijk

Deze doorzettersmentaliteit resulteerde in het te kijk zetten van de KNHS. “In het eerste jaar wilde we veel bekendheid geven aan onze wedstrijd en daarvoor vroegen we de medewerking van de KNHS. En dan graag tijdens de toen beroemde NKB kampioenschappen in Wanroij. Zij waren hiervan niet gecharmeerd en wilden ons niet echt helpen. Toen wij vervolgens met een vliegtuig met groot spandoek erachter aan tijdens de parade een half uur boven het terrein van de NKB kampioenschappen vlogen, wisten in een keer duizenden mensen dat er een nieuwe Indoor op de agenda kwam. De KNHS was niet blij met deze actie maar ze hadden het luchtruim niet exclusief in beheer!!”

Uitnodiging voor de top

Om in ere van traditie het concours af te sluiten met een waardige toegift krijgen o.a. Eric & Maikel van der Vleuten, Leon Thijssen, Albert Voorn en Mathijs van Asten de vraag om deel te nemen aan de slotscène. “We weten dat veel van deze ruiters tot de top van Nederland horen en veel internationale wedstrijden rijden. Toch doen we een (klein) beroep op ze en we hopen dat we voldoende deelnemers aan de start kunnen krijgen zodat we een prachtige afscheidsrubriek kunnen hebben. Soms heb je een laatste droom. In Aken zorgen de bekende witte zakdoekjes jaarlijks voor een fascinerend afscheid. Zoiets kan ook in Nederland”, besluit de voorzitter de afscheidsrede.

Voor een overzicht van alle winnaars van het Masterspringen en het volledige bericht, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook