Ga naar hoofdinhoud

Bassem Mohammed wint 1,50m in Doha, Eric van der Vleuten in top zes

Eric van der Vleuten hier met Wunschkind. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bassem Mohammed won vanmiddag de 1,50m direct op tijd rubriek in Doha. 27 collega's hield Mohammed op achterstand en de ruiter hield daarmee de overwinning in eigen land. Eric van der Vleuten behaalde een top zes klassering in de proef.

Julien Epaillard zette als vierde starter met Safari D Auge (v.Diamant de Semilly) een super snelle tijd neer van 64,22 seconden en leek hiermee zijn collega’s het nakijken te geven. Tot Mohammed met Argelith Squid (v.Salito) binnenreed. De Qatari reed net als Epaillard een super snelle ronde en dook net één tiende onder de tijd van de Fransman. De overwinning bleef in Qatar, en de tweede plaats was voor de Fransman.

Top zes

Derde achter Epaillard eindigde de Belg Nicola Philippaerts met J’Adore van het Schaeck (v.Vagabond de La Pomme). Philippaerts zette een tijd van 66,29 neer en eindigde daarmee voor Christian Kukuk (Colestus) en Derin Demirsoy (Dadjak Ter Puttenen). Eric van der Vleuten zette van de Nederlanders het beste resultaat neer. Van der Vleuten finishte met Wunschkind (v.Casall) in 76,40 seconden en behaalde hiermee een zesde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook