Ga naar hoofdinhoud

Ben Maher overslaanbaar in Shanghai

Jur Vrieling met Glasgow van 't Merelsnest. FOTO WWW.ARND.NL

Op de tweede dag van de Longines Global Champions Tour in Shanghai ging Ben Maher er met de winst vandoor. De Britse springruiter liet met KWPN-nakomeling Explosion W (v. Chacco-Blue) de overige deelnemers ver achter zich. Jur Vrieling eindigde op een tiende plek.

Maar liefst elf deelnemers reden een foutloos parcours in de springcompetitie tegen de klok (1,50/ 1,60 m). Ben Maher kwam als eerste aan start en zette een tijd neer van 68,62, goed voor de eerste plaats.

Ondeugend

Willy Wijnen, de fokker van Explosion W, volgde de rit van Maher op het puntje van zijn stoel. “Ik heb wel zitten zweten! Maar het is een geweldig paard, dat eigenlijk altijd dubbel foutloos blijft.” De zoon van Chacco Blue komt uit een stam waarmee Wijnen al jarenlang fokt. Grootmoeder Barina bracht zowel Grand Prix-dressuur- als springpaarden. Als jong paard was Explosion W overigens niet de makkelijkste, vandaar ook dat hij vrij vlot geruind is. “Hij was zó ondeugend, echt veel te veel hengst. Samen met Tristan Tucker hebben we hem uiteindelijk manieren geleerd. Vanaf het moment dat Mariëlle de Veer hem rijdt, ging het fantastisch.” De Veer reed de ruin tot en met het 1,40 m, daarna verkocht Wijnen hem aan Ben Maher.

Beste Nederlander

Jur Vrieling reed met de VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. een foutloze ronde in een tijd van exact 78 seconden, wat resulteerde in een tiende plaats. Tweede Nederlander was Harrie Smolders, met een snellere tijd (75,35 sec.) maar wel vier strafpunten. Marco Houtzager reed het parcours in de snelle tijd van 73,00 seconden maar nam twee balken mee.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook