Ga naar hoofdinhoud

Compleet Iers podium bij 5-jarigen

Fotoserie
podium 5-jarigen
Het compleet Ierse podium bij de 5-jarigen. Foto Jacquelien van Tartwijk

De combinatie van getalenteerde ruiters, een slim selectiesysteem en uiteraard een topfokkerij did the trick: goud, zilver en brons voor Ierse ruiters met dito paarden. Het volkslied klonk voor de ISH-hengst Uppercourt Cappuccino (Pacino x Obos Quality 004) met Richard Howley. Met een vierde plaats is Piet Raymakers jr met I'm Specialized Z (I'm Special de Muze x Commanchi) de beste Nederlander.

Met vierentwintig foutloze combinaties was de barrage goedgevuld. Voor Nederland startten enkel Piet Raijmakers jr. en Rob Heiligers met de KWPN’er It’s YOung Baloubet R.T. (Baloubet de Rouet x Cassini I). Hij werd, met een foutloze rit in 43,15 sec., elfde.

Het zilver was voor Ryan Darragh met Csf Sir George (v. Sir Shutterfly x Cavalier Royale) in 35,34. Derde werd de pas 18-jarige Michael Pender met HHS Vancouver (Indoctro x Don Juan de la Bouverie) (39,75).

Op de laatste

De fantastisch springende Cadeauminka (v. Kannan) kreeg met fokker en amazone Sandra Schmueker in de finale een balk op de laatste oxer. Thomas Mertens met Icarus V (Biscayo x Caretino) schopte het tot de barrage, maar kon daar zijn foutloze week niet naar wens afmaken . Hij kreeg acht strafpunten.

Volledige uitslag

Terugkijken:

Fotoserie top 4

Uppercourt Cappucino
Uppercourt Cappucino met Richard Howley: de snelste Ier in de barrage. Foto Jacquelien van Tartwijk

 

csf sir george
Net een tikje langzamer dan zijn landgenoot: CSF Sir George en Darragh Ryan. Foto Jacquelien van Tartwijk

 

HHS Vancouver
Het bronzen Ierse duo: de hengst HHS Vancouver met Michael Pender. Foto Jacquelien van Tartwijk

 

Beste Nederlander, direct na het Ierse geweld: Piet Raymakers jr met zijn Zangersheidehengst I’m Specialized Z. Foto Jacquelien van Tartwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.