Ga naar hoofdinhoud

Ehrens wil in La Baule zo sterk mogelijk uit de startblokken

Bondscoach Rob Ehrens heeft Marc Houtzager, Frank Schuttert, Jur Vrieling en Harrie Smolders geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Longines FEI Jumping Nations Cup. Michael Greeve reist mee naar het Franse La Baule als reserve.

La Baule is de eerst van vijf landenwedstrijden waar Nederland kwalificatiepunten kan halen voor de finale, de tweede kwalificatiewedstrijd wordt in juni in Rotterdam verreden. Per wedstrijd worden de ruiters en de paarden geselecteerd door Rob Ehrens. Met dit team denkt Ehrens een mooie eerste slag te kunnen slaan. “Ik probeer elke wedstrijd steeds een goede groep bij elkaar te zetten. Het is natuurlijk koffiedik kijken, maar ik denk dat we met dit team zeker vooraan meedoen”, aldus Ehrens.

Direct uit de startblokken

Houtzager brengt Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) aan de start, waar hij in januari nog de Grote Prijs van Amsterdam mee won. Voor Schuttert gaat Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) mee. Smolders zal Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) rijden en Vrieling neemt VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. (v. Nabab de Reve) mee. Het duo Smolders, Vrieling kleurde het podium in Bordeaux in februari nog mooi oranje, zij werden eerste en tweede.

Kwalificatiewedstrijd

“Deze eerste wedstrijd telt gelijk voor punten en ik wil zo sterk mogelijk uit de startblokken schieten”, verraadt de bondscoach zijn strategie. De reserve Michael Greeve is geselecteerd met de merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve), met deze merrie werd hij derde afgelopen editie van Jumping Amsterdam in de Grote Prijs.

Eerste divisie

Nederland rijdt mee in de eerste divisie van de Nations Cup, op Dublin na, worden alle wedstrijden op een zondag verreden. Nederland zal het in deze divisie opnemen tegen Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Zwitserland, Zweden, België en Groot-Brittannië.

Nederlands programma

Elk land heeft vijf wedstrijden toegewezen gekregen waar ze kwalificatiepunten kunnen halen voor de finale. De resultaten van alle vijf de wedstrijden tellen mee. Nederland kan de punten halen op de volgende wedstrijden:
17 – 20 mei La Baule
21 – 24 juni Rotterdam
12 – 15 juli Falsterbo
26 – 29 juli Hickstead
8 – 12 augustus Dublin
FINALE 4 – 7 oktober Barcelona

Klik hier voor de volledige wedstrijdkalender.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook