Ga naar hoofdinhoud

Eldorado-dochters domineren jonge paarden-rubriek in Oldenburg en Villamoura

Eldorado van de Zeshoek, hier onder Willem Greve. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een succesvolle week voor de bij diverse stamboeken goedgekeurde hengst Eldorado van de Zeshoek. Afgelopen dinsdag zijn dochter Happynes al de bij de zesjarigen in het Portugese Vilamoura. Gisteravond was er opnieuw een succes voor de hengst. Bijna 2700 km verderop won Happynes-halfzus Gikke de Youngster Tour-finale in Oldenburg.

De veertienjarige hengst heeft inmiddels bijna 850 nakomelingen geregistreerd op Horsetelex. Daarvan heeft hij nu inmiddels 15 zonen goedgekeurd gekregen bij diverse stamboeken. Grodino, Grandorado TN en Highway M TN zijn alle drie bij het KWPN-goedgekeurd. De oudste nakomelingen zijn nu negen jaar oud en in totaal lopen ruim 130 van zijn nakomelingen op internationaal niveau.

Happynes en Gikke

Op maandag was er al een zesde plaats voor Happynes (mv. Cicero Z van Paemel) en de Britse amazone Emma Stoker, maar op dinsdag duldde het duo niemand meer voor zich. Met bijna twee seconden voorsprong was de zege voor de zesjarige Eldorado-dochter in Vilamoura.

Gisteravond werd er in Oldenburg een spannende Nederlandse strijd uitgevochten in de finale van de Youngster Tour. Kim Emmen wist nipt voor de ervaren Jur Vrieling te blijven met slechts 0,04 seconden voorsprong. Emmen nam plaats in het zadel van de zevenjarige Gikke (mv. Oklund). Vrieling volgde met de Plot Blue-zoon Fiumicino Van De Kalevallei, een nazaat uit de moederlijn van Kashmir van Schuttershof en van de bij het KWPN-goedgekeurde It’s Highlander VDK, op de tweede plaats. Ook Gerco Schröder reed zich in de prijzen in deze finale. In het zadel van Quality Time TN-zoon Alpha Nero mocht hij de negende prijs in ontvangst nemen.

Maatje van Grandorado

Vorige week won in Oliva bij de zevenjarigen ook al twee keer de Eldorado-zoon Geneve R met de Britt Matthew Sampson in het zadel. Deze ruin heeft dezelfde fokker als Grandorado TN en stonden samen vanaf veulen af aan samen in de wei.

Klik hier voor de uitslag in Vilamoura en hier voor de uitslag in Oldenburg.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook