Ga naar hoofdinhoud

Felix Haßmann wint Gold-Cup München

Zojuist is in het Duitse München de strijd gestreden om de Gold-Cup. Net als eerder vandaag vormden de Nederlandse ruiters geen enkele bedreiging voor de sterke Duitse combinaties. Voor de tweede keer vandaag wist de Duitser Felix Haßmann de winst te pakken op het Indoor-evenement. Ditmaal reed hij met de 9-jarige schimmel Cayenne WZ naar de eerste plaats. Albert Zoer eindigde als beste Nederlander in deze rubriek op een 36e plaats.

Wederom was het gehele podium Duits gekleurd.  Tim Rieskamp-Gödeking was met Corvin in de barrage 0,3 seconden langzamer dan Haßmann en reed tevens foutloos wat hem een mooie tweede plaats opleverde, net voor Max Kühner die met Coeur de Lion op de derde plaats eindigde.

Voor Nederland kwam Wout-Jan van der Schans als eerste aan de start met de 11-jarige KWPN’er Labors Wonderboy. Hij behaalde een tijd van 72.01 seconden en had bij de finish 17 strafpunten genoteerd staan. Dit leverde hem uiteindelijk een 57e plaats op in het eindklassement. Albert Zoer kwam met de 7-jarige Charlie Chaplin aan de start als volgende Nederlandse combinatie. De ruiter uit Echten kreeg 8 strafpunten in een tijd van 65.69 seconden en eindigde als  36e in het eindklassement. Als een van de laatste deelnemers in het parcours startte Jeroen Dubbeldam Conjurer. Eerder vandaag eindigen zij bijna onderdaan in het eindklassement van het Kampioenschap van München. Ook ditmaal eindigden zij niet hoog in de uitslag; de 12 strafpunten en een tijd van 66.72 sec. bleken goed voor een 48e plaats.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook