Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders nu al zeker van eindoverwinning GCT

Harrie Smolders met Don VHP Z - Foto: Stefano Grasso/GCT
Harrie Smolders is door tweede te worden in de Grote Prijs van Rome winnaar van de Global Champions Tour 2017. Een unieke prestatie voor de huidige nummer 6 van de wereld en de zilveren medaille winnaar van het EK vorige maand. “Super dat het gelukt is”, klinkt Smolders nuchter vanuit Rome. “Ik had het zelf niet verwacht en was er vandaag ook niet mee bezig. Ik was gefocust op mezelf en op mijn paard Don. Toen ik bij de beste drie zat bleek ik voor mijn concurrenten niet meer in te halen en kon ik het hier in Rome afmaken. Ze hebben geen kans meer”, vertelt de topruiter lachend.

“Alles valt dit jaar op de juiste plaats. Emerald en Don springen de ene foutloze ronde na de andere. Ze zijn zo constant. Ik kan ze afwisselen en op het hoogste niveau in de Global Champions Tour rijden. Daarnaast nog het EK en meerdere landenwedstrijden. Onze kracht zat dit jaar echt in de breedte.”

Winst in Chantilly, tweede in Hamburg en Rome

In acht van de veertien wedstrijden van de Global Champions tour reed Smolders zich in de top van het klassement, met een overwinning in Chantilly en tweede plaatsen in Hamburg en Rome. Smolders is de meest constant presterende ruiter van de Global Champions Tour 2017 met zijn toppaarden Don VHP Z, Emerald, Capital Colnardo en Zinius. In Rome reed Smolders met zijn Don VHP Z naar de tweede plaats  (lees hier het verslag).

‘Ik ga in Doha voor de dubbel’

Eerder op de dag won Smolders met Eric Lamaze al de teamwedstijd van de Global Champions League. Ook met zijn team Hamburg Diamonds aan de leiding in de Global Chamions Tour. In november tijdens de finale in Doha kan Smolders met zijn team Hamburg Diamonds de Champions Leageu winnen. “In Doha ga ik echt voor de dubbel en probeer we het af te maken. Dat zou echt fantastisch zijn”, vertelt Smolders.

Bron: KNHS

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook