Ga naar hoofdinhoud

Ieren maken de dienst uit in GP Opglabbeek, Emmen en van den Brink in top vijf

Darragh Kenny, hier met Babalou 41 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ieren domineerden vanavond in de Grand Prix van Opglabbeek. Darragh Kenny ging er met de overwinning vandoor en landgenoot Denis Lynch eindigde net achter Kenny op plek twee. Kim Emmen en Stefanie van den Brink bereikten de barrage en eindigden beiden in de top vijf.

Tien kandidaten behaalden de barrage in de 1,55m Grote Prijs. Als tweede starter zetten Darragh Kenny en Contendro-zoon Carlson een snelle ronde neer in 36,84 seconden, waarna het nagelbijten begon voor de Ier. Zijn landgenoot Denis Lynch deed met Dito (v.Diarado) een poging Kenny’s tijd te verbeteren, maar kwam te kort met zijn 37,91 en werd naar de tweede plaats verwezen. Kenny bleef oppermachtig en ging er met de 7500 euro vandoor.

 Top vijf

De twee Nederlandse amazones Stefanie van den Brink en Kim Emmen behoorden ook tot de tien barrage kandidaten. Kim Emmen en Delvaux (v.Chacco-Blue) zetten een foutloze ronde neer in een tijd van 38,66 en eindigden daarmee op een knappe derde plaats. Stefanie van den Brink reed een foutloze ronde met Vvaramog de Breve (v.Verdi) in een tijd van 43,72 en werd daarmee vijfde achter Christopher Kläsener en Chaccorina (v.Chacco-Blue).

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook