Ga naar hoofdinhoud

Ieren maken de dienst uit in GP Opglabbeek, Emmen en van den Brink in top vijf

Darragh Kenny, hier met Babalou 41 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ieren domineerden vanavond in de Grand Prix van Opglabbeek. Darragh Kenny ging er met de overwinning vandoor en landgenoot Denis Lynch eindigde net achter Kenny op plek twee. Kim Emmen en Stefanie van den Brink bereikten de barrage en eindigden beiden in de top vijf.

Tien kandidaten behaalden de barrage in de 1,55m Grote Prijs. Als tweede starter zetten Darragh Kenny en Contendro-zoon Carlson een snelle ronde neer in 36,84 seconden, waarna het nagelbijten begon voor de Ier. Zijn landgenoot Denis Lynch deed met Dito (v.Diarado) een poging Kenny’s tijd te verbeteren, maar kwam te kort met zijn 37,91 en werd naar de tweede plaats verwezen. Kenny bleef oppermachtig en ging er met de 7500 euro vandoor.

 Top vijf

De twee Nederlandse amazones Stefanie van den Brink en Kim Emmen behoorden ook tot de tien barrage kandidaten. Kim Emmen en Delvaux (v.Chacco-Blue) zetten een foutloze ronde neer in een tijd van 38,66 en eindigden daarmee op een knappe derde plaats. Stefanie van den Brink reed een foutloze ronde met Vvaramog de Breve (v.Verdi) in een tijd van 43,72 en werd daarmee vijfde achter Christopher Kläsener en Chaccorina (v.Chacco-Blue).

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook