Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling komt tiende te kort voor zege

Jur Vrieling met Dallas VDL Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Helsinki Classics kreeg gisteravond een spannend slot. In de 1,50m-proef was het Rein Pill met Alfons RA (v. Aromats) die als voorlaatste ruiter Jur Vrieling en de hengst Dallas VDL (v. Douglas) met amper een tiende naar de tweede plaats verdrong. Maikel van der Vleuten stuurde de Indoctro-dochter Arera C naar een vierde plaats, nog binnen een seconde achter de winnaar.

Maikel van der Vleuten had van de top vijf ruiters al vroeg de tijd gezet op de vlugge Arera C. De dertienjarige merrie finishte foutloos in 50,89 seconden en dat resultaat bleek niet makkelijk te verbeteren. Philipp Weishaupt ging er vervolgens wel dik onder door met Solitaer (v. Salito), 49,55 seconden, maar dat ging ten koste van een balk.

Guerdat iets sneller

Steve Guerdat was de eerste die Maikel van de Vleuten van de eerste plaats stootte. Op Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly) klokte de Zwitser 50,60 seconden.

Vrieling met 0,1 geklopt

Het venijn zat echter in de staart van de startlijst. Jur Vrieling stuurde de schimmelhengst Dallas VDL scherp en snel rond en verbeterde de tijd van Guerdat met twee tiende naar 50,47 seconden. Als voorlaatste ruiter snoepte Rein Pill met Alfons RA toch nog bijna een tiende van Vrielings tijd af zodat de ruiter uit Estland met de overwinning naar huis ging.

‘Paard is heel snel’

Vrieling: “Ik was hel blij met de prestatie van vanavond. Het paard is heel snel en zijn galop is zo goed dat ik daarmee wat tijd won.” Het was net niet genoeg voor de overwinning.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook