Ga naar hoofdinhoud

Kampioen Go Easy de Muze haalde hengstenkeuring niet

Frank Schuttert met Go Easy de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Frank Schuttert pakte op 24 april in Mierlo de titel Nederlands kampioen springen met Go Easy de Muze. Een super springend paard uit een bijzonder goed nest. Goed uitgangsmateriaal dus voor een goedgekeurde hengst. Zover mocht het niet komen. Fokker Joris De Brabander vertelt.

“Go Easy was een heel mooi veulen, echt het model voor een hengst. Dat was ook de opzet voor hem. Ik wilde hem uitbrengen op de hengstenkeuring, maar hij raakte niet door de keuring bij onze vrienden in Gent”, zegt fokker Joris De Brabander met een verwijzing naar de eerste, veterinaire fase van de BWP-hengstenkeuring. “We hebben er dus maar een ruin van gemaakt.”

Go Easy komt uit een uitstekend nest en leek genetisch haast voorbestemd om als hengst goedgekeurd te worden. Halfbroer Iceman de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) werd bij het BWP goedgekeurd. Grootmoeder Narcotique de Muze (v. Darco) gaf met Giovani de la Pomme (v. Schindler de Muze), Gaillard de la Pomme (v. Nabab de Rêve), Farouk de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles), Quel Hero de Muze (v. Powerlight) en Querlybet Hero (v. Baloubet du Rouet) een handvol goedgekeurde hengsten. “Ik heb uit Narcotique drie For Pleasure-merries gefokt. Allemaal hebben ze uitstekende nakomelingen gegeven met internationale springpaarden of goedgekeurde hengsten.”

In de Paardenkrant deze week vertelt niet alleen Joris De Brabander, maar onder meer ook Walter Lelie en Frank Schuttert, meer over Go Easy de Muze. De Paardenkrant valt donderdag op de mat en is morgen voor abonnees al digitaal op Horses.nl beschikbaar

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.