Ga naar hoofdinhoud

Kevin Staut en Grégoire Oberson stoppen samenwerking

Met de komst van Lorenzo (v. Landos) in de stallen van de Franse nummer één, vorig jaar mei, gingen Kevin Staut en Grégoire Oberson samenwerken. Een jaar later gaan de twee weer uit elkaar. Als reden wordt gegeven 'een verschil van inzicht over de doelstellingen'. De stoeterij in La Chesnaye, waar Staut elke ochtend werkte, wenst de Olympiër veel succes.

Als onderdeel van de samenwerking werden verschillende paarden van Eddy Sepul toevertrouwd aan Kevin Staut via Grégoire Oberson. Het waren de paarden Edesa’s Cannary (v. Caretino), Edesa’s Kzoom van de Wittemoere (v. Carabas van de Wateringhoeve), Best Of Duverie (v. Diamant de Semilly), Edesa’s Ikke van Stal Cipa (v. Echo van het Neerenbosch), Edesa’s Ugano de Coquerie (v. Indoctro), en Lorenzo.

Na iets minder dan een jaar besloten Grégoire Oberson en Kevin Staut hun samenwerking te beëindigen. Tegenover Grandprix-replay.com verklaarde de Zwitserse handelaar die in Normandië is gevestigd: “We realiseerden ons al snel dat we verschillende doelen hadden. Kevin wil wedstrijd rijden, dat begrijp ik heel goed. Het is echter mijn taak om ook paarden te verkopen en daar liepen onze ideeën uiteen. Voorlopig blijven de paarden thuis. Ik heb mijn ruiters Duarte Romao en Alexa Ferrer die het geweldig doen. Maar ik weet nog niet of zij de paarden gaan rijden of dat we een andere partner zoeken. Voorlopig is er niets besloten.”

Op HorseTelexResults is al te zien dat Alexa Ferrer Lorenzo al heeft gereden in Eschweiler. Ikke van Stal Cipa reed Ferrer vorige maand in Royan.

Bron Grandprix.replay.com

Eén reactie op “Kevin Staut en Grégoire Oberson stoppen samenwerking

  • Marcel Dufour

    Kan ik me wel wat bij voorstellen want het enige paard dat met regelmaat een goed lint won is EDESA’S CANNARY, de rest is niet veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook