Ga naar hoofdinhoud

Lamaze grijpt overwinning in 1,55m GCT London

Eric Lamaze won zojuist de 1,55m direct op tijd rubriek in London. Met zijn supersnelle rit wist de Canadese topruiter Simon Delestre en Lorenzo de Luca achter zich te laten in een spannende strijd.

Eric Lamaze reed de 12-jarige Chacco Kid (v.Chacco-Blue) foutloos rond in een zeer snelle tijd van 73,19 seconden. Lamaze startte halverwege het deelnemersveld en zette een tijd neer waar de concurrentie zich op stuk beet.

Top drie

Alleen de Fransoos Epaillard (Usual Suspect d’Auge) en de Brit Brash (Hello Mr President) waren sneller maar moesten beiden twee fouten incasseren. De top drie bestond uiteindelijk uit Simon Delestre en Lorenzo de Luca. Delestre kwam met Hermes Ryan (v.Hugo Gesmeray) het dichtst bij met een tijd van 73,54. De Luca stuurde zijn Heartbreaker hengst Halifax van het Kluizebos rond in 73,71 waarmee hij de derde plaats pakte.

Geen top 10 klassering

De Nederlanders vielen net buiten de top 10. Marc Houtzager werd met de 11-jarige Sterrehof’s Calimero 13e en Harrie Smolders eindigde met Don VHP Z N.O.P. op een 15e plaats. Beiden rijden om 18:15  Nederlandse tijd nog in de 1,60m Longines Global Champions Tour Grand Prix of London.

London Knights

Nadat de London Knights de eerste ronde wonnen, pakte ze ook in deze tweede ronde de winst. Ben Maher, met de KWPN’er Explosion W (v.Chacco-Blue) en Nicola Phillipaerts met H&M Chilli Willi (v.Casall) reden beiden foutloos naar een vijfde en negende plaats. Door dit resultaat staan het team van de London Knights aan de leiding in de Global Champions League.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook